Groei aantal ZZP’ers in 2020

24/06/2021
246
groei ZZP'ers

Ieder jaar schrijven er meerdere nieuwe ZZP’ers zich in bij de Kamer van Koophandel. Tijdens de coronacrisis zijn de aantal ZZP’ers flink gegroeid. Veel mensen hebben hun baan verloren en willen geld bijverdienen door een eigen bedrijf te beginnen. Zo is het aantal ZZP’ers in juni 2020 met 20% gestegen in vergelijking met juni 2019. Er wordt verwacht dat de aantal inschrijvingen van ZZP’ers zal blijven stijgen. Maar er zijn ook veel uitschrijvingen geweest in het eerste halfjaar bij de KvK.

Toch stoppen

In het eerste kwartaal zijn de aantal zelfstandigen gestegen die met hun onderneming zijn gestopt. Dit komt vanwege de uitbraak van het coronavirus. In het eerste kwartaal van 2020 stopten maar liefst 50 procent meer parttime ZZP’ers in vergelijking met het eerste kwartaal in 2019. Van de fulltime ZZP’ers stopten maar liefst 26% meer in vergelijking met het jaar daarvoor. Parttime ondernemers maken eerder de beslissing om te stoppen met hun eigen bedrijf omdat ze meestal nog een vaste baan hebben voor erbij.

Bepaalde dienstverleningen

Het aantal zelfstandigen is in bepaalde sectoren flink gegroeid. In de maand juni 2020 kwamen er ongeveer 15.500 ZZP’ers bij. Voornamelijk in de bouw, zakelijke dienstverlening en detailhandel. Het aantal zelfstandigen binnen de IT-sector is het meeste gegroeid. Dit komt waarschijnlijk omdat veel bedrijven gaan digitaliseren vanwege de lockdownmaatregelen. Vanwege de hoge vraag naar ICT’ers en het beperkte aanbod, wordt het uurtarief voor een ZZP’er veel interessanter dan voor een werknemer in loondienst. Vanwege deze hoge stijging van de aantal ZZP’ers, zal er ook een stijging zijn van de zelfstandige bedrijven die een boekhouder in Limburg nodig hebben.

Eigen bedrijf starten?

Ben jij ook aan het denken om een eigen bedrijf te beginnen? Fulltime of parttime? Op de website van de KvK staan meerdere tips om je eigen bedrijf te starten. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden als je een eigen bedrijf begint. Ook is het belangrijk om je uurtarief te bepalen. Een te hoog uurtarief kan mensen afschrikken, maar een te laag tarief is ook niet altijd goed. Wil je je spullen of diensten verkopen via een eigen fysieke zaak of online? Als je dit laatste kiest is het ook belangrijk om na te denken over een eigen website. Deze kan je makkelijk laten maken bij een marketingbureau zoals Web Wings in Limburg.

Lees ook:  Haalt Bitcoin binnenkort de all time high?

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings