Bekende Nederlander vs. Onbekende Nederlander

31/05/2021
289

Er zijn een aantal bekende Nederlanders die we vandaag gaan uitlichten omdat ze veel geld verdienen. Terwijl, waarschijnlijk, niemand dat had gedacht. Zo vertellen we over Frans Bauer die momenteel nog steeds elk jaar 6000 euro uitgeeft aan de Chinees en maar liefst drie auto’s voor zijn deur heeft staan. Ook vertellen we over Robert Vis, die kennen we allemaal wel toch? Nee… dat dachten we al. Maar hij is wel de rijkste Nederlander onder de 40 jaar. Wat doen Robert Vis en Frans Bauer nu om zo veel geld te verdienen? Ook vertellen we over de mooie auto’s van Frans.

Van Amber Alert tot Disney

Hier heb je waarschijnlijk ook nog nooit eerder over gehoord: MessageBird. Robert Vis heeft zijn vermogen te danken aan de winst die hij maakte met zijn eigen bedrijf, MessageBird. Het communicatieplatform werd in 2011 in Nederland opgericht. MessageBird geeft bedrijven nieuwe mogelijkheden om te communiceren met hun klanten. Dit ging bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook, Instagram of E-mail. Het is voor bedrijven belangrijk dat dit snel en veilig ging. Hier helpt MessageBird bij. Zo was hun eerste klant ook erg belangrijk: Amber Alert. Zij hebben Amber Alert geholpen bij het sneller verspreiden van sms’jes als een kind vermist is. Robert Vis heeft nog meer klanten weten binnen te halen. Zoals, Disney, New York Times en Adobe. Ze hebben tijdens hun investeringsronde maar liefst 830 miljoen euro weten op te halen. Met deze cijfers hebben ze concurrenten opgekocht en zijn ze nog een betere service gaan bieden. Momenteel heeft het bedrijf een waarde van meer dan 3 miljard euro. Daarom is Robert Vis, 37 jaar oud, de rijkste man onder de 40 in Nederland. Hij heeft tegenwoordig een vermogen van 1,2 miljard euro en deze cijfers blijven groeien.

Dikke auto voor Frans Bauer

Nu gaan we door naar een wat bekendere Nederlander: Frans Bauer. Deze zit er financieel ook niet krap bij. Hij staat erom bekend dat hij gewoon zo normaal is gebleven, maar hij rijdt wel in één of meerdere fijne wagens. Frans Bauer heeft vier optredens per maand en hij vraagt voor een half uur optreden 10.000 euro. Als hij een concert geeft haalt hij 800.000 euro op, wat hij zo ongeveer al 50 keer heeft gedaan in Ahoy. Ook verdient hij nog geld via zijn webshop, speelt in een aantal reclames, heeft een eigen programma en is presentator geweest bij Bananasplit. Hiermee heeft hij een vermogen van 16 miljoen euro. Maar in wat voor auto(‘s) rijdt Frans Bauer? Hij rijdt in een gezinswagen in de vorm van een Mercedes, hij heeft een BMW X5 en een BMW 5-serie. Deze laatste gaat van 0 tot 100 kilometer per uur binnen 7.9 seconden. Als hij een optreden geeft in Maastricht, dan gaat hij natuurlijk geen auto huren in Maastricht maar pakt hij zijn BMW.

Lees ook:  Na 10 jaar weer eindelijk in de ruimte

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings