Beleggen in landbouwgrond is een verstandige keuze bij Kamphorst Agrofondsen

18/07/2023
188
beleggen in landbouwgrond

Beleggen in landbouwgrond is een verstandige keuze voor investeerders die op zoek zijn naar een asymmetrisch risico-rendementprofiel. Het biedt namelijk een hoog rendement met beperkt risico, minder volatiliteit dan andere beleggingen en waardevastheid op de lange termijn. Bij Kamphorst Agrofondsen kunt u terecht voor het beleggen in landbouwgrond. Zij kopen landbouwgronden op, vergroten de percelen en begeleiden lokale boeren naar biologische landbouw. Op deze manier dragen zij bij aan duurzaamheid en creëren zij een win-win situatie voor zowel investeerders als de agrarische sector.

Voordelen van investeren in landbouwgrond

Investeren in landbouwgrond biedt verschillende voordelen voor beleggers. Allereerst is het een investering die minder gevoelig is voor inflatie en stijgende rentes. Dit komt door het risico-rendementprofiel en de waardevastheid van landbouwgrond als belegging. Het rendement kan hoog zijn, terwijl het risico beperkt blijft in vergelijking met andere beleggingsmogelijkheden. Bovendien heeft landbouwgrond over het algemeen minder volatiliteit, waardoor het een stabiele investering kan zijn op de lange termijn. Daarnaast draagt investeren in landbouwgrond bij aan duurzaamheid doordat het de agrarische sector ondersteunt en stimuleert. Kamphorst Agrofondsen is een organisatie die hierin gespecialiseerd is en investeerders kunnen bij hen terecht voor deze verstandige keuze.

Duurzaamheid en landbouw

Duurzaamheid speelt een essentiële rol in de landbouwsector. Het bevordert niet alleen het verminderen van schadelijke uitstoot en het behoud van biodiversiteit, maar ook het welzijn van dieren en het creëren van een duurzaam inkomen voor boeren. Er zijn diverse financieringsmogelijkheden beschikbaar om duurzame landbouw te ondersteunen, zoals het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en subsidies. Investeringen in duurzame landbouwgrond kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de grond, wat op zijn beurt weer gunstig is voor de agrarische sector. Kamphorst Agrofondsen biedt investeerders de mogelijkheid om te investeren in deze duurzame landbouwpraktijken en draagt zo bij aan een meer duurzame toekomst voor zowel de landbouwindustrie als de investeerders zelf.

Financiële overwegingen bij het beleggen in landbouwgrond

Financiële overwegingen spelen een belangrijke rol bij het beleggen in landbouwgrond. Een van de voordelen is dat investeringen in grond toegankelijker zijn geworden voor zowel particuliere als zakelijke investeerders, mede door de verkaveling van grote percelen. Het belastingaspect is ook aantrekkelijk, aangezien de winst bij verkoop van grond fiscaal gezien op dezelfde manier wordt behandeld als winst bij vastgoedverkoop en belastingvrij is. Dit biedt investeerders de mogelijkheid om rendement te behalen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over extra belastingkosten. Bij Kamphorst Agrofondsen kunnen geïnteresseerde beleggers terecht voor meer informatie over deze financieel gunstige keuze.

Conclusie

Beleggen in landbouwgrond is een verstandige keuze voor investeerders die op zoek zijn naar een stabiele en duurzame belegging. De waarde van landbouwgrond neemt toe door de beperkte beschikbaarheid van fysieke grond, verstedelijking en klimaatverandering. Investeringen in landbouwgrond bieden voordelen zoals een hoog rendement met beperkt risico, minder volatiliteit en waardevastheid op de lange termijn. Bovendien draagt het bij aan duurzaamheid door het ondersteunen van de agrarische sector en stimuleren van duurzame landbouwpraktijken. Kamphorst Agrofondsen is een organisatie die gespecialiseerd is in het faciliteren van deze verstandige keuze. Door te investeren in landbouwgrond kunnen investeerders profiteren van financiële voordelen terwijl ze bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Lees ook:  Zoektocht naar Nazischatten in Buren

Meer lezen over landbouw? Lees hier de ecologische manier van ongediertebestrijding.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings