Financiële onafhankelijkheid: meer actueel dan ooit

14/12/2022
255
financiële onafhankelijkheid

De laatste jaren is de algemene welvaart van de bevolking gedaald. Deze daling heeft verschillende redenen waaronder de naschok van de pandemie, steeds hoger wordende gas- en elektriciteitsprijzen en door inflatie. De financiën van veel Nederlanders heeft meerdere flinke klappen moeten ontvangen in de laatste jaren. Nu dat de inflatie zo hoog is, zijn steeds meer mensen een manier aan het zoeken om deze inflatie te omzeilen. Ze zijn aan het zoeken naar financiële onafhankelijkheid en het beleggen in waarde houdende middelen of alternatieve valuta zoals de cryptomunt Ethereum.

Waarom nu?

Financiële onafhankelijkheid is geen onderwerp wat alleen de laatste jaren speelt, echter houden steeds meer mensen zich hiermee bezig. Zeker als we kijken naar de jongere generaties. Waar mensen vroeger aangeleerd kregen om naar school te gaan, werk te zoeken en te sparen, is dit beeld compleet omgegooid. Tegenwoordig worden jongeren platgegooid met allerlei mensen die beweren dat ze snel rijk kunnen worden via kanalen zoals Instagram. Hierdoor denken jongeren op steeds jongere leeftijd aan financieel onafhankelijk worden. Zij willen ook het leven lijden dat wordt weergegeven door deze personen op Instagram.

Niet alleen jongeren houden zich meer bezig met financieel onafhankelijk worden, ook steeds meer volwassenen zijn op zoek naar manieren om financieel onafhankelijk te worden. Althans voor vele draait het niet om het principe van financiële onafhankelijkheid, maar meer over het tegengaan van de waardedaling van valuta. Om die reden zijn zij niet opzoek naar een manier om snel geld te verdienen, waar de meeste jongeren wel naar opzoek zijn, maar juist naar een manier om hun geld waardevast te maken of wellicht te laten stijgen.

Lees ook Waarom is sparen moeilijk voor veel Nederlanders?

Meest voorkomende investeringen

Omdat jongeren opzoek zijn naar een manier om snel geld te kunnen verdienen, verdiepen zij zich meestal in het fenomeen genaamd ‘dropshipping.’ Hierbij verkopen zij spullen op een website zonder ze te hoeven inkopen. Ze bieden als het ware producten van anderen aan en verkopen deze voor een meerprijs op hun eigen website. Of ze zoeken naar investeringen in crypto die bekend staan als ‘pump & dump.’ Dit is een riskante methode van investeren omdat de markt in enkele dagen volledig kan omslaan en hierdoor kunnen zij al hun inleg kwijtraken.

Volwassenen kijken heel anders naar deze dingen. Zij zien in dat deze investeringen niet waardevast zijn en gaan opzoek naar andere manieren om hun geld te beschermen tegen inflatie. Volwassenen vinden het investeren in crypto ook steeds interessanter worden. Zij zijn wel af van het ‘pump & dump’ principe, maar kijken juist naar cryptomunten die hun waarde goed houden. Zoals eerder benoemd gaat het om cryptomunten zoals Ethereum, Cardano en de bekendste van ze allemaal, Bitcoin. Naast het investeren in alternatieve valuta, kijken ze sneller naar investeringen binnen het ontroerend goed of naar investeringen in grondstoffen zoals goud. Deze investeringen houden hun waarde, of stijgen zelfs, en zijn dus niet beïnvloedbaar door de inflatie.

Het investeren in alternatieve valuta zoals cryptomunten, ontroerend goed en grondstoffen zijn in de huidige tijd de populairste manieren om inflatie tegen te gaan. Naast het tegengaan van inflatie, is het de eerste stap voor vele richting financiële onafhankelijkheid.

Lees ook:  Denk al na over je inkopen voor de feestdagen

Meer lezen op Nieuwsbeest? Lees hier het artikel over de consumptie cultuur waar wij in leven.

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings