Ben slim, kies voor een tweedehandsauto

23/08/2021
280
autotransport rotterdam

De overstromingen in Limburg hebben aangetoond dat klimaatverandering echt een ding is. Steeds meer mensen begrijpen dat we niet meer de dingen kunnen blijven doen zoals deze nu gaan. Zo heeft de Europese Commissie besloten dat er vanaf 2030 geen brandstofauto’s meer verkocht mogen worden in Europa. De elektrische auto gaat dus zijn intreden maken in heel Europa. De komende jaren zal er een switch gaan plaatsvinden. Steeds meer mensen zullen gaan kiezen voor een elektrische auto.

De brandstofauto houdt op te bestaan

De aankoop van een nieuwe brandstofauto is een moment waar je dus met oog op de toekomst geld gaat weggooien. Zo zal er in de toekomst veel minder vraag zijn naar tweedehands brandstofauto’s. Daarbij komt dat brandstof duurder zal gaan worden. De brandstofauto zal uiteindelijk dan langzaam uitgefaseerd worden. Dit komt door de regels die de EC dus heeft opgesteld. Zo moeten autofabrikanten steeds meer elektrische auto’s produceren. Als dit niet gebeurd dan volgen er boetes.

Een auto importeren

De aankoop van een nieuwe brandstofauto is dus echt niet handig. Het zou beter zijn om een auto te importeren. Dit kan bijvoorbeeld uit Duitsland. Voor mensen uit Rotterdam is het een beter optie om een auto te importeren uit België. België ligt namelijk dichterbij. Daarbij komt dat er in België vaak modellen verkrijgbaar zijn die in Nederland niet verkocht worden. Een tweedehandsauto uit België kan zo dus een mooie toevoeging zijn.

Importeren uit België

Als je kiest om een auto uit België te importeren dan is het belangrijk om te letten op een aantal dingen. Als eerste is het belangrijk om deel 1 en deel 2 van het kentekenbewijs te verkrijgen. Zonder deze delen kun je niet de weg op. Daarnaast geeft het in België een Car-pass. Dit is een speciaal bewijs dat per auto uniek is. Hiermee kun je de kilometerstanden controleren. Daarbij komt het keuringsbewijs. Het kan zijn dat het voertuig opnieuw gekeurd moet worden bij de RDW. De factuur en koopovereenkomst moet je op papier hebben. Zo kun je namelijk aantonen dat de auto van jou is. Als laatste is het belangrijk om te denken aan de CVO. CVO staat voor Certificaat van overeenstemming. Dit is een bewijs van typegoedkeuring. Met al deze punten onder de arm kun je veilig je weg vervolgen naar Nederland met een autotransport rotterdam. Hier kun je dan goed rondrijden in een goedkope auto. Vervolgens kun je dan over een paar jaar weer overstappen naar die elektrische auto die eraan gaat komen.

Lees ook:  Ook de betaalbare duitse zonneauto gaat het niet redden

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings