Benzineprijs extreem hoog

06/05/2021
294
motorrijschool limburg

De prijzen van benzine zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Waar de prijs van één liter benzine in het begin van de coronapandemie nog ongeveer €1,30 was is dit inmiddels bijna €1,90. Dit is een stijging van een dikke 46%. Waar je in 2020 nog zo’n 52,00 euro kwijt was voor een tank van 40 liter benzine is dit inmiddels gestegen naar 75 euro. Dit is natuurlijk heel erg veel. Die 35 euro kun je ook aan een heleboel andere dingen uitgeven zoals een drankje op het terras. De stijging van de benzineprijs doet denken aan het jaar 2012 waar de prijs nog net iets hoger lag.

De impact van corona op de olieprijs

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar de het begin van de coronapandemie. In het begin van 2020 verspreide het coronavirus zich in rap tempo over de hele wereld. Het gevolg van deze verspreiding was dat steeds meer landen in lockdown gingen. Als onderdeel van hiervan kondigde veel landen diverse maatregelen aan. Met deze maatregelen probeerde de landen de verspreiding van het virus te beperken. Als gevolg van deze maatregelen gingen consumenten en bedrijven veel minder uitgeven. Daarnaast speelde de onzekerheid over de toekomst ook een belangrijke rol. De vraag naar olie stortte in. Sommige olieproducerende landen hielden wel vast aan de productiepeil van voor de pandemie. Door onenigheid tussen de olieproducerende landen over het productiepeil zakte de olieprijs. De lage olieprijs zorgde direct ook voor een lagere prijs aan de pomp. Omdat de coronapandemie aanhield bleef de prijs laag.

De hoge prijs aan de pomp

Door de komst van de vaccinaties begonnen bedrijven voorzichtig weet te investeren. Ook consumenten begonnen meer geld uit te geven. Doordat er dus ook steeds meer perspectief kwam steeg de vraag naar olie. Deze stijgende trend zien we nu nog altijd. De olieproducerende landen blijven achter met verhogen van de olieproductie. Het gevolg is dat er dus meer vraag is naar olie dan dat er wordt geproduceerd. Door deze verschuiving is de prijs dus door gestegen tot bijna €1,90. De verwachting is de prijs nog wel even rond de €1,90 zal blijven schommelen. Dat de benzineprijs zo hoog is komt overigens door de belastingen en accijnzen die overheid heft op de verkoop van benzine. Het gaat om bijna 1 euro aan accijnzen en belastingen.

Tanken in het buitenland

Dit is natuurlijk heel erg veel. Voor veel mensen in de grensregio is dit dan ook de reden om in België of in Duitsland te tanken. Het verschil met de prijs per liter in Nederland is soms 40 cent. Het verschil op een tank van 40 liter komt dan uit op zo’n 16 euro. Dat is wederom een groot bedrag.

motorrijschool limburg

Begin met rijlessen

Toch moet deze prijs consumenten er niet van weer houden om met hun auto of motor te rijden. Zo is deze coronapandemie misschien wel het moment om te beginnen bij motorrijschool limburg. Door corona hebben veel mensen namelijk nog veel tijd. Straks als alles weer wat normaler wordt is die tijd er niet meer. De verwachting is bovendien dat de prijzen uiteindelijk wel weer zullen dalen. Dus begin nu met rijlessen bij motorrijschool Limburg.

Lees ook:  Van der Valk Dordrecht breidt uit

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings