Bezienswaardigheden in Rotterdam

03/05/2021
390
Bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam is qua oppervlakte de grootste stad van Nederland en wordt ook wel het New York van Europa genoemd. Er is dan ook aardig wat te doen en te zien in Rotterdam. Als je naar Rotterdam gaat, is het aan te raden met het OV te reizen in Rotterdam. Je kan makkelijk gebruik maken van de metro of de tram, die je overal naartoe brengt. Het is ook mogelijk om bij Autoverhuur de Mulder een auto te huren om naar Rotterdam te reizen. Hieronder worden een aantal punten opgenoemd die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Witte de Withstraat

Witte de Withstraat is één van de coolste straten van Rotterdam waar je genoeg bars en restaurants tegenkomt. Ook is er genoeg kunst te vinden. Alleen al voor het lekkere eten is het de moeite waard om naar deze straat te gaan. ’s Avonds zit de hele straat vol met mensen die een wijntje of biertje drinken. Houd je van hamburgers? Dan kan je het beste naar Ter Marsch & Co gaan. Ze hebben verschillende nationale en internationale titels gewonnen met hun hamburgers. Na het avondeten kan je doorgaan naar De Witte Aap, hier kan je tot in de late uurtjes blijven. In 2009 werd De Witte Aap uitgeroepen tot beste bar ter wereld. Eén ding is zeker, je verveelt je niet in Witte de Withstraat.

Watertaxi en Hotel New York

Neem de watertaxi naar Hotel New York! In Rotterdam is een watertaxi een alledaags vervoersmiddel. Het is mogelijk om op verschillende plaatsen in de stad aan boord te stappen. Je kan dus makkelijk de watertaxi naar Hotel New York pakken. Het Hotel is gelegen in het hoofdkantoor van de oude Holland-Amerika Lijn. Vanaf hier vertrokken veel mensen naar New York. Tegenwoordig dient het gebouw als Hotel en verhuurd het ruimtes voor vergaderingen en feesten. Ook is het mogelijk om op hun grote terras te lunchen. Vanaf hier heb je uitzicht over de skyline van Rotterdam en het ss Rotterdam. Dit schip maakte vroeger een belangrijk deel uit van de Holland-Amerika lijn. Hiermee gingen dus duizenden mensen mee naar New York. Tegenwoordig ligt het ss Rotterdam stil aan de haven is een deel van het schip vrij toegankelijk en een ander deel is te bezoeken met een rondleiding.

Lees ook:  Enorme toename van het aantal verkopen bij webwinkels

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings