Bitcoin bereikt nieuwe record hoogte

17/12/2020
281
Bitcoin bereikt nieuwe record hoogte

Het is vanmorgen dan eindelijk gebeurt. De dromen van een aantal mensen zijn werkelijkheid geworden. De Bitcoin bereikt een nieuwe record hoogte. Dit betekent een nieuw tijdperk voor crypto valuta. De vraag die daarbij wederom gesteld kan worden is: blijft de koers nu wel stabiel op deze hoogte?

Een nieuwe all-time high

De Bitcoin is vandaag gestegen naar een waarde van 18.580,45 euro of 22.725,00 dollar. Dit betekent dat de hoogste waarde tot nu toe van 16.727,00 euro of 19.665,00 dollar nu uit de boeken kan. Waar de waarde van de online valuta in maart nog maar 4.500,00 euro was, is deze dus nu explosief gestegen. Toch is het niet zo dat niemand dit zich aankomen. In mei steeg de Bitcoin al naar 9.000,00 euro. Deze waarde bleef vrij stabiel tot oktober. De maand oktober was een goede maand voor de Bitcoin. De waarde van de munt steeg naar bijna 12.000,00 euro. Voor meer informatie zie ook onze bron: https://bitcoin360-ai.co/nl/

November blijkt exponentieel

Maar dat bleek uiteindelijk nog niet alles. De koers steeg in november bijna exponentieel. Natuurlijk waren er een aantal kleine correcties. Dit is echter, helemaal niet zo gek bij zo’n forse stijging. De munt stond eind november op ruim 16.500,00 euro. Hiermee overtrof de munt al bijna haar oude record. Toch volgde er weer een zwaardere correctie. De munt zakte naar 15.000,00 euro. De munt steeg op 15 november weer naar 16.000,00 euro en is in de twee dagen die daarop volgde gestegen met ruim 2.000,00 euro. Dit betekent dat de munt dus nu op de recordhoogte staat van 18.580,45 euro. Tijdens het schrijven van dit artikel is de waarde inmiddels weer verder gestegen.

Blijft deze hoge koers nu wel gewaarborgd?

Op deze vraag antwoord geven is erg lastig. De Bitcoin is een cryptocurrency. Dit betekent dat er geen sprake is van tastbaar geld. De Bitcoin is een stukje code die mensen kunnen verhandelen via het internet. Het wordt dus ook wel een digitale munt genoemd. Je kunt immers op steeds plekken op het internet met Bitcoin betalen. Het grote voordeel van Bitcoin is dat er geen tussenpartij bij een transactie zit zoals een bank. Dit zorgt ervoor dat andere geen geld verdienen aan jouw transacties. Een groot nadeel van de Bitcoin en andere digitale munten is dat deze erg kunnen schommelen in hun waarde. De waarde van deze munten wordt namelijk altijd gegeven in Dollars of in Euro’s. Door vraag en aanbod kan deze waarde veranderen. De Dollar en de Euro zijn munten die veel stabieler zijn op het gebied van hun eigen waarde. De grote centrale banken spelen hier dan ook een belangrijke rol in.

Kan ik nu stoppen met werken?

Sommige mensen denken dat zij snel geld kunnen verdienen met digitale munten zoals de Bitcoin. Als je namelijk vanaf de introductie van de digitale munt meteen was ingestapt dan kan het zomaar zijn dat je inmiddels miljonair bent. Dan kun je dus stoppen met werken. Wanneer je nu instapt kan dit echter, aan de late kant zijn. Als de munt namelijk hetzelfde patroon als de vorige keer volgt dan zal er in januari of februari weer een grote correctie plaatsvinden. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat de munt toch blijft stijgen en zijn waarde dit keer wel vasthoudt. Dit betekent dan dat al je oude spullen bij het grofvuil in Delft gegooid kunnen worden. Je kunt dan namelijk gaan kijken voor nieuwe meubels voor in huis. In het beste geval kun je ook meteen naar een nieuw huis gaan kijken en stoppen met werken.

Lees ook:  3 effectieve tips voor de e-mailmarketing van jouw onderneming

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings