Blijven de prijzen stijgen?

23/09/2021
270
derdengelden

Als ondernemer kom je in aanmerking met veel risico’s. De eerste risico die je als ondernemer hebt genomen is het starten van een bedrijf. Je wist namelijk niet of dit zou gaan werken of dat dit een flop uiteindelijk werd. Als ondernemer begin je met de gedachten dat je winst gaat maken. Daarnaast wil je dat het bedrijf en de zaken goed lopen. De kans op failliet gaan, je investeringen en uren kwijt zijn is een risico dat je neemt. Heb je dit doorstaan dan komen er nog vele drempels op je af. Als ondernemer blijf je continue tegen zaken aanlopen. Hoe kun je een paar van deze risico’s zo goed mogelijk beperken? Een drempel van nu is de Coronapandemie. De economie is erg gedaald en bedrijven en ondernemingen zijn failliet gegaan. Echter stijgt de economie sneller dan verwacht weer terug naar het oude niveau.

Het bedrijfsvermogen

Om je bedrijfsvermogen veilig te stellen en faillissementen tegen te gaan kun je werken met een derdengeldenrekening. Zo behoudt je een veilig verkeer van alle betalingen. Het wordt ook wel eens kwaliteitsrekening genoemd. De rekening wordt bewaakt door een andere partij. Zo wordt het geld gehouden op een andere plek en blijft het gescheiden van het bedrijfsvermogen. Mensen die meestal zo’n rekening bezitten zijn notarissen, advocaten, incassobureaus of bedrijven die betalingen van en aan meerderen verlenen.

Steunpakket

Het steunpakket voor bedrijven stopt. Ze hielpen veel bedrijven met het voorkomen van een faillissement. Echter weten we niet wat de gevolgen zijn van deze miljarden dat in deze bedrijven is gepompt. We weten wel dat de economie grotendeels omhoog is gehouden door grote bedrijven en niet door de mkb-bedrijven. Nu dat het steunpakket er niet meer is zorgt ervoor dat vele bedrijven niet meer kunnen bijhouden wat de economie van hun verwacht. Om het geld terug te verdienen worden alle prijzen omhoog gedraaid. De prijzen van containers bijvoorbeeld zijn gestegen van 2.000 in 2020 naar 11.000 in 2021. De hoge vraag naar goederen zorgt echter ook voor deze stijging. Als de knelpunten tijdelijk zullen zijn van de bedrijven en de organisaties verwacht men ook dat deze prijsstijging tijdelijk zal zijn. Ook de wereldprijzen van de huizenmarkt gaat nu flink omhoog. Dit wordt niet berekent in de cijfers van de inflatie, omdat ze het pas hebben over inflatie als ze het zien in de kassa. Zo stijgen de beurskoersen al maanden.

Gevolgen

Overheden kunnen te lang doorgaan bij een oplopende inflatie. Hierdoor zal geld minder waard worden. Bedrijven zullen daardoor minder durven te investeren. Daarnaast worden pensioenen van ouderen minder waard. De prijzen van de huizen zullen weer dalen doordat de rentes stijgen. Ook zal er een grote werkloosheid ontstaan en zullen energie prijzen omhoog gaan om gefinancierd te worden.

Lees ook:  De strijd om de grootste website

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings