Welke energieleverancier past het beste bij jou?

11/09/2021
283
energie met cadeau

Steeds meer mensen maken de keuze om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat in de laatste 2 jaar het aantal mensen dat nog nooit is overgestapt van energieleverancier met 5% is gedaald. Dus in dit artikel kijken we naar de verschillende redenen waarom mensen overstappen en hoe jij je voordeel kan doen met overstapen naar de beste energieleverancier voor jou.

Wat zijn de voornaamste redenen waarom mensen overstappen?

Mensen zijn in de laatste 2 jaar voor verschillende redenen overgestapt van energieleverancier. Wij hebben gekeken wat de 3 grootste redenen waren. Uit hetzelfde onderzoek van het ACM bleek dat bij meer dan de helft van de consumenten het besparen op de maandelijkse kosten de grootste reden was. Het persoonlijke aanbod van een andere energieleverancier was ook een grote reden om over te stappen naar aan andere leverancier. Als derde gaf 16% van de deelnemers van het onderzoek aan dat duurzaamheid de reden was voor het overstappen.

Energie met cadeau

Om nieuwe klanten te trekken hebben bijna alle energieleveranciers aanbiedingen waarmee je als nieuwe klant van kan profiteren. Dit soort aanbiedingen hebben vaak hoge kortingen of geven een cadeau van een hoge waarde om consumenten over te halen om over te stappen.

Een energie met cadeau contract is vaak voordeliger dan beide apart kopen. Als je ook op zoek bent naar een nieuwe tv, laptop of gameconsole dan is een energie met cadeau contract een goede deal. De energieleveranciers met het grootste aanbod aan cadeaus zijn Vattenfall en Essent.

Kan je niet wachten op je cadeau? Dan zal je er helaas wel rekening mee moeten houden dat je het cadeau vaak pas na ongeveer 4 maanden ontvangt. Bij Vattenfall krijg je een week nadat je de derde keer je termijn hebt betaald een vouchercode toegestuurd. Hiermee kun je in hun webshop je cadeau bestellen en krijg je het binnen 7 werkdagen naar je thuis gestuurd. Bij Essent krijg je binnen 4 maanden je cadeau naar je toegestuurd.

Kiezen voor de meest duurzame energieleverancier

En vind je groene stroom belangrijk? Dan is het goed om te weten dat niet iedere energieleverancier zo groen is als die lijkt. Er zijn energieleveranciers die door middel van Garantie van Oorsprong (GVO) certificaten hun grijze stroom als groen presenteren.

WISE, Natuur & Milieu en de Consumentenbond hebben vorige jaar onderzoek gedaan naar hoe groen de energieleveranciers in Nederland nou werkelijk waren. Hierbij hebben ze gekeken naar alle Nederlandse energieleveranciers en ze een rapportcijfer gegeven op basis van hoe duurzaam ze zijn. Uit dit onderzoek scoorde vooral energieleveranciers zoals Powerpeers, Pure Energie en Vandebron erg hoog op duurzaamheid. Als je dus wil bijdragen aan een meer duurzame toekomst dan zijn deze 3 energieleveranciers een goede keuze.

Beste persoonlijke aanbod vinden

Zijn de eerder genoemde energieleveranciers niet waar je naar zocht, maar wil je nog steeds kijken of er een beter aanbod is? Dan kunnen we wij je helpen. Met onze online energie vergelijker hoef je je niet meer zorgen te maken welke energieleverancier het voordeligst voor jou is. Dat doen wij voor jou. Door middel van de postcode check vind je meteen het meest voordelige energiecontract voor jouw woning. Of jouw goedkoopste deal ook een duurzame keuze is, zie je direct aan de groenscore. Zo vind je makkelijk de goedkoopste én groene energieleverancier voor jou.

Lees ook:  Processierupsenplaag in 2020

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings