De huizenmarkt trends van 2022

04/07/2022
183
makelaar den bosch

Het is een erg grote stap wanneer je een huis gaat kopen, en al helemaal als het je eerste huis is! Er komt veel bij kijken, je zult veel papieren moeten tekenen en je zult eerst een huis moeten vinden. Het is tegenwoordig best moeilijk om een mooi huis te vinden die niet meteen 8 ton kost. Soms kun je ook voor een huis gaan dat nog niet meteen woon-klaar is, maar het is belangrijk om daar potentie in te zien voor het eventueel te renoveren. Als je een huis gaat wonen is het wel belangrijk om te weten waar je mee te maken gaat krijgen. In deze blog staan een paar huizenmarkt trends die in 2022 van belang zijn.

Groter en groener

Uit een onderzoek blijkt dat bijna 50% van huizenhuurders en -kopers rekening houden met duurzaamheidskenmerken wanneer ze gaan zoeken naar een nieuw huis. Ze vinden de nabijheid van natuur, groen of strand erg belangrijk. Waar men tegenwoordig ook meer behoefte aan heeft is het groter wonen. De 3 voornaamste redenen om een huis te kopen waren meer ruimte, een andere locatie, en men wilde of juist groter of kleiner wonen. De behoefte voor groter wonen ontstaat ook steeds meer door gezinsuitbreiding. Men wil meer comfort door bijvoorbeeld meer kamers, grotere ruimtes, een eigen parkeer plek of een grotere tuin.

Boven budget kopen

Kopers nemen geen risico’s meer en bieden vaak meer dan de vraagprijs. Hierdoor gaan veel meer kopers boven hun budget. De oorzaak hiervan, volgens de Nederlandse Vereniging van makelaars, ligt ook de krapte op de woningmarkt, het woningaanbod kan niet op tegen de vraag naar huizen. Afgelopen jaar was dit erg te merken doordat er een gemeten daling was van 44% in het aantal beschikbare huizen. De staat van de woningmarkt kun je bekijken op de website van Rijksoverheid. Omdat er zo weinig aanbod is neemt men geen risico’s meer en bieden ze voor de zekerheid boven de vraagprijs.

Social media voor verkoop van huizen

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10% van de kopers naar huizen zocht via verschillende social media platformen. Aangezien social media platformen erg gewild zijn tegenwoordig is het zeker slim voor makelaars om zich ook met online marketing bezig te houden, net zoals makelaar Den Bosch. Naast een eigen website beheren, kan het helemaal geen kwaad om ook wat energie te steken in social media marketing. Zo krijg je als makelaar ook een grotere kans op verkoop.

Ben je van plan om een huis te gaan renoveren? Lees dan deze blog voor een aantal tips!

Lees ook:  ‘Nieuw Kralingen’ meest recente nieuwbouwproject omgeving Rotterdam

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings