ChatGPT-intergratie in Outlook, Powerpoint én Word! 

12/01/2023
193
ChatGPT

ChatGPT van OpenAI is inmiddels steeds meer populair over de hele wereld. Met alle gevolgen van dien. Met deze chatbot kun je teksten laten construeren op basis van een enkele zin zoals 'leg als een piraat uit wat de voordelen zijn van een vakantie met een cruiseschip'. ChatGPT maakt er dan een redelijk verhaal van. Redelijk, want testers bij softwarebedrijven en contentmarketeers zien ook wel dat het systeem nog lang niet de kwaliteit en de originaliteit kan geven zoals een goede tekstschrijver dat kan. Soms klopt het gewoon inhoudelijk niet wat ervan wordt gemaakt. Toch is het zeker mogelijk om sommige soorten teksten van deze chatbot als een kladversie te gebruik. 

Chat GPT bij Microsoft 

Microsoft is een groot geldschieter van OpenAI. Het is niet voor niets dat Microsoft aan een ChatGPT-integratie werkt in Outlook, Powerpoint en Word. Ook in het Nederlands. Met die integratie wil Microsoft extra functionaliteit aanbieden. Denk hierbij aan het helpen antwoorden op e-mails en zoekopdrachten. In Powerpoint zou mogelijk een plaatjesgenerator Dall-E, ook van OpenAi, komen. 

Het is nog niet bekend of en wanneer de diensten in de Office software komen. Alleen onlangs wilde Microsoft de ChatGPT al in de zoekmachine Bing integreren. Dus dat er serieus naar de ChatGPT mogelijk wordt gekeken is een feit. 

Over Chat GPT 

ChatGPT is een chatbot met uitgebreide kunstmatige intelligentie (AI). Je kunt in ChatGPT een vraag typen en op basis daarvan beantwoord de chatbot in natuurlijk bewoording. Waarbij er dus ook gevraagd kan worden om op een bepaalde manier iets te beschrijven. 

Je kunt het gebruiken als hulpmiddel, maar je hebt geen enkele garantie dat er klopt wat er staat. Hoewel de tekst wel een bepaalde stelligheid heeft met dingen beweren. Het is alleen niet voor niets dat marketeers er zo bovenop zitten. Marketing is overal en alle mogelijkheden die de markt kunnen veranderen houden ze nauwlettend in de gaten.

Voor nu? Op dit moment is het mogelijk om Chat GPT te gebruiken als je geen inspiratie hebt. Alleen verwacht er niet te veel van. Bovendien als iemand dezelfde vraag intypt dan jij dat doet, krijg je wellicht ook sneller problemen met plagiaat. 

Valse apps in omloop 

Er zijn nu al diverse valse apps in omloop die geld vragen voor ChatGPT. Terwijl de AI-chatbot gewoon sinds november gratis is voor iedereen. ChatGPT is ook gewoon gratis op de laptop te gebruiken. Kijk dus goed uit dat je de echte gratis ChatGPT hebt. 

schrijven

Weer pen en papier 

In Australië wachten ze de techniek en de mogelijkheden van ChatGPT niet af. Studenten moeten weer vaker ouderwets met pen en papier examens maken. Een stuk terug in de tijd of zal schrijven ooit overbodig worden? Het uitgangspunt is bij 8 toonaangevende universiteiten: pen en papier is een goede manier om fraude door kunstmatige intelligentie te voorkomen.  

Lees ook:  Duurzaam ontwerp: Het belang van eco-vriendelijke outdoor meubelen

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings