Contant geld opnemen met een app 

09/04/2023
142
contant-geld-opnemen

Contant geld opnemen met een app? Ja dat kan, binnenkort. Vanaf deze zomer (2023) is het mogelijk om contant geld op te nemen met de ING-app. Als je geen pinpas hebt, is pinnen mogelijk met een transactiecode die je met die app opvraagt. Fijn, aangezien uit onderzoek blijkt dat mensen met contant geld veelal meer zicht hebben op hun uitgaven en minder snel te veel uitgeven. 

geld-overzicht

Tot 100 euro 

Met de transactiecode, verkregen met de app, kun je bij elke Geldmaat contant geld opnemen tot maximaal €100. Deze optie biedt de ING aan voor klanten vooral die hun betaalpas niet bij zich hebben of verloren zijn, vertelde een woordvoerder van de ING aan nu.nl. Een stuk extra service dus. Geldmaat is het Nederlandse bedrijf van de alom bekende gele geldautomaten. De gele automaten die aan de buitenzijde van een gebouw aanwezig zijn, maar soms ook in een winkel zoals de Primera. Het bedrijf Geldmaat verzorgt zowel de aanleg, het beheer en het onderhoudt van deze gele geldautomaten. 

Bijkomend voordeel is dat voor wie zo makkelijker contant geld opnemen kan, dat diegene meer overzicht heeft in de uitgaven. Zeker met de inflatie is rondkomen voor sommige mensen erg lastig geworden.

Met transactiecode contant geld opnemen 

Voorheen kon je alleen via een ING-kantoor of –servicepunt een transactiecode krijgen en zo contant geld opnemen. Dat dit vanaf deze zomer dan via de app op de telefoon kan, maakt het een stuk makkelijker. Hoewel steeds meer mensen een pinautomaat kopen, is contant geld nog steeds prettig. Zo biedt de bank een optimale beleving voor mobiel bankieren, in lijn van de strategie van de bank. Diezelfde woordvoerder geeft aan dat de ING-app zo'n 5,7 miljoen klanten heeft en dat men dagelijks circa 8 miljoen keer inlogt op deze app. 

Andere voorwaarden bij de ING 

De app komt op een bewust moment: per 1 juli 2023. Op dat moment worden namelijk ook de voorwaarden van de ING aangepast. Daarin zal deze nieuwe manier van geld kunnen opnemen daarin verwerkt wordt. Op de ING-website staat dat ook de rente bij rood staan wijzigt. De rente koppelt men dan aan de rente vanaf 1 juli 2023 aan de maximale kredietvergoeding. Daarbij brengt de bank dit bedrag wel met een vast percentage in mindering. 

Daarnaast vind je de limieten van ING Rood Staan niet meer in de voorwaarden. Deze staan vanaf 1 juli op ing.nl/roodstaan. Verder geeft de bank aan dat ze in de nieuwe voorwaarden duidelijker beschreven hebben wanneer er sprake is van rood staan zonder toestemming, (overschrijding). Evenzo hebben staat er duidelijker wat te lang rood staan is volgens de bank en wanneer zij rood staan mogen stopzetten.  

Lees ook:  Laat je geld niet op je bankrekening staan

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings