De Bitcoin bereikt de magische 10,000 dollar grens

27/07/2020
296
Bitcoin 10.000 dollar

De Bitcoin is weer met een opmars ebzig. De magische grens van 10,000 dollar is eindelijk weer bereikt.

Voor het eerst in lange tijd is de Bitcoin weer flink gestegen. Sinds zes weken is de waarde van een bitcoin weer eens boven de 10,000 dollar uitgekomen. De digitale munt is de laatste tijd weer flink in trek nu coronacrisis rustig begint af te nemen.

Banken beheren digitale valuta

Een andere reden waarom de waarde van een Bitcoin ook steeg, is de toestemming van de Amerikaanse overheid voor banken om de digitale valuta van hun klanten te beheren. Daardoor zou het kunnen dat Cryptocurrency wat meer mainstream kan worden. Zo zal het dan ook een breder publiek gaan aanspreken.

Geschiedenis Bitcoin en de magische grens

Op dinsdag 5 december 2017 brak de Bitcoin voor het eerst de magische grens van 10,000 dolaar. Er ontstond op dat moment wereldwijd een run op de cryptomunt.

Op dat zelfde moment, begonnen landen als Zuid-Korea en china de wetgeving versnel aan te scherpen. Dit was een van de redenen dat de Bitcoin in het begin van 2018 meer dan 60 procent van zijn waarde verloor. In 2019 leefde de munt weer op en werd de magische grens van 10.000 euro weer eens aangetikt.

In november 2019 verkondigde de Coinmarketcap een val van 10% in waarde van de bitcoin tot circa 6.000 euro. Deze val was hoofdzakelijk het gevolg van de aankondiging door de Chinese volksbank om op te treden tegen illegale activiteiten bekostigd met cryptomunten. En nu ligt de waarde van munt wederom weer boven de magische grens van 10,000 dollar!

Meer blogs lezen? Tips om je afval op een correcte manier te scheiden

Lees ook:  Warmtepomp heeft moeite met de koude winterdagen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings