De creatieve bezigheden tijdens de Coronatijd

11/07/2022
291
3d scanner

Tijdens de lockdown(s) zijn veel mensen begonnen aan het creëren van nieuwe hobby’s. Omdat iedereen thuis zat was er niet veel te doen en ging de tijd langzaam voorbij. Vanwege tijd te veel gingen mensen daarom aan de slag met werkjes, kunstwerken en creatieve activiteiten. Deze creatieve bezigheden zijn nog steeds erg leuk om uit te voeren, ook buiten de lockdown. Ben je benieuwd naar deze creatieve bezigheden? In deze blog staan ze op een rijtje!

Bulletjournaling

Erg creatief een dagboek maken? Dat kan! Bulletjournaling was erg populair tijdens de coronaperiodes. Met een reden ook, hier heb je namelijk best wel wat tijd voor nodig. Een bulletjournal is simpel gezegd een dagboek waar alledaagse activiteiten in worden bijgehouden op een leuke en persoonlijke manier. In dit boekje kun je afspraken, doelen en nog veel meer opschrijven.

3d scanner

Haken

Haken wordt gezien al een hobby voor oma’s, al is haken juist een hele leuke bezigheid voor wanneer je even niks te doen hebt! Met haken kun je veel meer maken dan alleen maar een paar sokken. Sommige haken kleiding, miniatuur knuffels en zelfs levensgrote knuffels. Met haken kun je daadwerkelijk alles maken wat je maar wilt. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met Rainbow loom, het word namelijk ongeveer op dezelfde manier gehaakt.

Verven

Veel mensen zijn begonnen aan het maken van schilderijen. Door de coronacrisis zijn velen erg depressief geworden door het thuis zitten etc. Door te schilderen werd dit voor sommige minder erg. Schilderen is natuurlijk een leuke activiteit in het algemeen, maar het kan dus ook erg therapeutisch zijn. Door te schilderen kan men zijn gevoel uiten op canvas zonder woorden te gebruiken. Voor sommige was dit een groot voordeel in de coronaperiodes.

3D Printen

Tijdens de crisis waren er veel mensen die een 3D scanner of 3D printer aangschaft hebben. Met een 3D printer kun je zelf voorwerpen maken die je zelf ontworpen hebt. Onmogelijk figuren bijvoorbeeld die je niet met de hand kan maken, kan wel met een 3D printer of 3d scanner. Het is een flinke investering, maar je krijgt er zeker iets leuks voor terug!

Rolschaatsen

Wanneer het lekker weer buiten was gingen sommige rolschaatsen. Voorheen was skeeleren juist dé bezigheid voor kinderen buiten, maar omdat we steeds trends van vroeger terug halen is rolschaatsen op ouderwetse rolschaatsen weer een grote trend. Dit zal je zeker en vast ook tegen komen op TikTok. Rolschaatsen wordt gezien als een soort aesthetic en is erg populair onder de jeugd. Niet alleen is rolschaatsen een leuke activiteit, maar het is ook nog eens gezond aangezien het alleen maar draait om beweging.

Lees ook:  5 Trendy relaxideeën voor in je tuin

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings