De E-Bike: de fiets van de toekomst!

10/05/2022
287
fietstassen

Fietsen, iedereen in Nederland kan het! Nederlanders houden echt van fietsen en daar staan we dan ook bekend om, Nederland is het fietsland. Op dit moment tellen we maar liefst 22,5 miljoen fietsen in ons land, dat zijn er meer dan de inwoners van Nederland (1,3 fiets per inwoner). Het fijne aan fietsen is dat het geen geld hoeft te kosten. In een fiets hoeft geen benzine of diesel, dus het is eigenlijk heel goed voor het milieu! Fietsen kan daarentegen wel soms moeilijk zijn voor sommige zoals voor ouderen en minder valide. Dan is een scooter ook nét te veel van het goede, en dat is ook niet goed voor het milieu. Daarom bestaan er E-Bikes. E-Bikes maken het gemakkelijker voor de mens en is zeer geschikt voor mensen op leeftijd of mensen die moeite hebben met het berijden van een normale fiets.

Wat is een E-Bike?

Simpel gezegd is een E-Bike een elektrische fiets. De E staat voor het woord ‘elektrisch’ en ‘bike’ is de Engelse benaming voor fiets. Eigenlijk is de e-bike een normale fiets, alleen krijgt deze fiets een zetje door een geïntegreerde elektromotor. De e-bike heeft dus eigenlijk een accu, deze moet dan ook opgeladen worden, net zoals bij een elektrische auto. Er bestaan diverse e-bikes die zich verschillen in de plaatsing van de motor, zo heb je bijvoorbeeld fietsen met een voorwielmotor, een middenmoter en een achterwielmotor. Natuurlijk kun je ondanks de plaatsing van de motor wel nog steeds fietstassen erop monteren, aangezien fietstassen soms toch wel noodzakelijk zijn!

Hoe werkt de E-Bike?

Eigenlijk is dit ook simpel te omschrijven. Bij het fietsen op zo’n e-bike combineer je eigenlijk je eigen spierkracht en de kracht die de elektrische motor produceert. Het is dus niet zoals bij een scooter waar je alleen maar gas hoeft te geven. Bij een e-bike moet je toch nog trappen om vooruit te komen, alleen wel minder dan bij een normale fiets. Als je eenmaal begint met trappen activeer je ook gelijk de motor, dit heet trapondersteuning. Met een gewone e-bike krijg je trapondersteuning tot wel 25 kilometer per uur. De accu van de e-bike kan lost worden gehaald waarna je hem vervolgens oplaadt met een oplader aan het stopcontact.

Nederland telt steeds meer E-Bikes

Dit zijn de fietsen van de toekomst, sneller en gemakkelijker dan normale fietsen, en milieuvriendelijker dan scooters. Eigenlijk is de uitvoering vrijwel hetzelfde: een stuur, een zadel, een rem en een paar fietstassen. Men denkt dat de e-bike hét vervoersmiddel wordt van de toekomst, maar zo zijn er ook negatieve gedachtes over. Mensen vinden het bijvoorbeeld een luie manier van vervoeren en onnodig. Zo zijn er talloze meningen over de elektrische voertuigen, hoe denk jij erover?

Lees ook:  Mysterieuze obelisk verplaatst zich

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings