Mysterieuze obelisk verplaatst zich

04/12/2020
355
Mysterieuze obelisk verplaatst zich

Een mysterieuze obelisk verplaatst zich over de wereld. Een obelisk is een vierkante zuil die voornamelijk bekent is van de oude Egyptenaren. Voor de Egyptenaren was de Obelisk een gedenknaald. Deze gedenknaalden staan dan ook al duizenden jaren en hebben nog steeds dezelfde functie. Een obelisk wordt meestal gemaakt van steen. De obelisken die de laatste weken zijn gevonden zijn gemaakt van metaal. De bekendste Egyptische obelisk is de Thoetmosis IV. Deze is gemaakt rond 1400 voor Christus. Het bouwwerk is 32 meter hoog en weegt 455 ton. Deze obelisk is te vinden in Rome. De Egyptenaren zetten obelisken vaak bij de ingang van tempels. De obelisk is een symbool van de zonnegod Ra uit het oude Egypte.

De eerste obelisk

Vandaag de dag zien we dus dat er op een aantal plekken op eens zo’n metalen obelisk opduikt. De eerste obelisk is gevonden in een woestijn in Utah (in de Verenigde Staten). Deze driehoekige obelisk werd gespot door drie militairen die met hun helikopter over de woestijn vlogen. Het zonlicht wat weerkaatste op het glimmende metaal zorgde ervoor dat het mysterieuze bouwwerk werd gespot. Nadat de drie waren geland volgde er een kort onderzoek. Daaruit bleek dat er geen enkel spoor was van wie het bouwwerk daar had neergezet en waarom. Het is illegaal om zomaar een kunstwerk of wat het ook mag zijn in die woestijn neer te zetten.

Theorieën en feiten

Het nieuws van de mysterieuze obelisk ging dan ook viral op het internet. Er waren natuurlijk meteen mensen die theorieën hadden waarom en wie dat bouwwerk daar had geplaatst. Een van de theorieën is dat het bouwwerk iets te maken heeft met de film “A space Odyssey”(2001). Dit zou dan te maken hebben met buitenaardse bouwwerken die zorgen voor enorme sprongen in de menselijk vooruitgang. Daarnaast zijn mensen van mening dat het iets te maken zou kunnen hebben met de moeilijke tijd van corona waar we nu inzitten. Dit blijven echter, allemaal theorieën die niet goed kunnen worden onderbouwt. Tot het tegendeel is bewezen blijven dit verzinsels. Een aantal dagen na het verschijnen van het bouwwerk is het ook weer op mysterieuze wijze verdwenen. Veel vragen blijven dus open. Daarbij komt ook nog eens dat een driehoekige Pyramide is achtergebleven op de plek van de obelisk. Deze Pyramide was niet aanwezig op de obelisk zelf. Hij is dus achter gelaten na het weghalen van het bouwwerk.

Roemenië

Een aantal dagen later werd er in Roemenië ook een obelisk gevonden. Dit keer ging het weer om een driehoekige obelisk. De obelisk is gevonden in het noorden van Roemenië in de stad Piatra Neamt. Of deze obelisk dezelfde is als de obelisk in Utah is onbekend. Het is natuurlijk een grote afstand die dan overbrugt zou zijn in korte afstand zonder dat iemand iets zou hebben opgemerkt. Het ligt dus meer voor de hand dat dit een tweede obelisk is. Of het om de zelfde persoon gaat die de obelisk in Utah heeft geplant is ook onbekend.

Lees ook:  GP van Bahrein

Californië

Gisteren is er weer een obelisk gevonden. Dit maal weer in de Verenigde Staten in de staat Californië. Deze komt qua structuur en vorm weer overeen met de gevonden obelisk in Roemenië en Utah. Het verhaal gaat dat de obelisk in Utah is verdwijnen op de dag de obelisk in Roemenië werd gevonden. Deze eerste obelisk is gevonden op 18 november. De tweede op 27 november en de derde obelisk op 3 december. Volgens Google Maps zou de eerste obelisk al geplaatst zijn tussen 2015 en 2016.

De derde obelisk

De derde obelisk is gevonden op Pipe Mountain. Deze obelisk zou veel overeenkomsten hebben met de andere twee bouwwerken. Anders is wel dat deze obelisk makkelijk zou zijn om te duwen omdat deze niet in de grond is geplaatst. Volgens de wandelaar die het bouwwerk heeft gevonden stond het kunstwerk er nog niet op dinsdag.

De toekomst

Of er antwoorden komen op de vragen wie en waarom is en blijft onduidelijk. Wellicht, dat er in de toekomst nog meer obelisken zullen verschijnen. Tot de tijd dat er meer duidelijkheid komt over de bouwwerken blijft het een groot mysterie.

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings