De gevaren van The Internet of Things

19/07/2021
281
beste robotstofzuiger

In een eerder artikel is The Internet of Things al een keer de revue gepasseerd. In dit artikel werd uitlegt hoe het IoT er precies uitzag en wat het idee erachter was. Uiteindelijk was het voor de meeste mensen vervolgens duidelijk dat het IoT het leven van mensen veel eenvoudiger moet gaan maken. De dagelijkse dingen worden vereenvoudigd en mens hoeft steeds minder te doen. Zo komt er vroeg of laat een zelfrijdende auto en inmiddels zelfs de koelkast al aangesloten op het internet.

Hoe meer apparaten er verbonden worden, des te groter het gevaar

Nu steeds mensen en ook steeds meer apparaten worden verbonden met het internet zien we eigenlijk pas de problemen. Zo gebeurd het steeds vaker dat bedrijven worden gehackt waardoor websites en applicaties niet meer gebruikt kunnen worden. Hiernaast komt ook nog eens dat ook kassasystemen en andere dingen uit de fysieke wereld ook worden verbonden aan het internet. Door een hack of een aanval met gijzelsoftware wordt ook ons fysieke leven steeds vaker beïnvloedt. Met het binnen halen van steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet ontstaan er ook steeds meer mogelijkheden voor online criminelen om hun slag te slaan. Het is nu het moment voor mensen om te begrijpen dat online veiligheid heel erg belangrijk. Veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Vandaar dat we in dit artikel dieper ingaan op apparaten die door middel van het IoT een gevaar voor onszelf worden.

Kinderspeelgoed

Om met de deur in huis te vallen kijken we naar de kinderen. Steeds meer kinderspeelgoed kan met het internet worden verbonden. Steeds vaker moeten er ook accounts aangemaakt worden om het speelgoed volledig te kunnen gebruiken. Het blijkt dat de speelgoedbedrijven die hierachter zitten niet goed omgaan met uw gegevens. Bij meerdere speelgoedbedrijven zijn in de afgelopen jaren grote hoeveelheden gegevens van klanten gestolen. Zo liggen uw NAW-gegevens zonder pardon op straat. Daarnaast heeft het kinderspeelgoed ook steeds vaker een camera en een microfoon. Omdat de speelgoed bedrijven weinig verstand hebben van cyberveiligheid zijn de apparaten een gevaar voor u. Hackers kunnen dit kinderspeelgoed gebruiken om u af te luisteren en stiekem mee te gluren met hetgeen u doet. Zij kunnen namelijk op afstand de camera en microfoon bedienen wanneer zij zich toegang tot het apparaat hebben verschaft.

Tweedehands producten

Een volgende punt zijn de tweedehands slimme apparaten. Het is niet verstandig om slimme apparaten tweedehands aan te schaffen. Het kan namelijk gebeuren dat deze apparaten zijn geïnfecteerd met een virus of malware. De oude eigenaar van het product weet dit niet verkoopt dus zo een geïnfecteerd product door. Daarnaast zijn er ook mensen die dit bewust doen om zo mensen af te kunnen luisteren. De prijs van een tweedehandsproduct is misschien interessant, toch is het beter om te kiezen voor de beste robotstofzuiger in plaats van een goedkoop model op Marktplaats te kopen. Naast dat de historie niet bekend is , is het ook zo dat het maar de vraag is of nog wel software- en beveiligingsupdates uitgevoerd worden. Koop dus liever een nieuw A-merk.

Lees ook:  Opmerkelijk nieuws uit Duitsland

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings