The Internet of Things (IoT)

11/11/2020
247
INNR lampen

The Internet of Things ook wel bekent in Nederland is het Internet der Dingen. “In 2020 zijn ruim 26 miljard apparaten verbonden met het internet”, zo meldt 50five.nl. Steeds meer wordt aan het internet verbonden. Waar het vroeger voornamelijk alleen computers, Pc’s, tablets en telefoons waren. Zien we nu juist een toename van toestroom van hele andere apparaten. Hierbij kan gedacht worden aan koelkasten, spraakassistenten, prullenbakken, lampen, tandenborstels, Tv’s en nog veel meer.

Wat is het nu?

Alle apparaten die tot het Internet of Things toetreden hebben een sensor die informatie en gegevens verzameld. Deze informatie en gegevens worden via een internetverbinding dan weer gedeeld met andere apparaten. Zo kunnen deze apparaten dus eigenlijk met elkaar praten. Steeds meer telecombedrijven realiseren zich dat dit de toekomst zal zijn. Deze bedrijven kiezen er dan ook voor om netwerken aan te leggen die gericht zijn op The Internet of Things. Een aantal aanbieders legt zelfs speciale netwerken aan die alleen zijn ingericht voor deze communicatie tussen apparaten.

Minder fouten

Wanneer deze apparaten dan met elkaar kunnen communiceren noemen we dit smart. De technologie en de apparaten die hierbij komen kijken worden ‘smart’ genoemd. Het voordeel van deze smartapparaten is dat zij efficiënter, sneller en beter met elkaar kunnen samenwerken. Voor sommige apparaten geldt namelijk dat de mens niet meer nodig is. Deze apparaten maken namelijk veel minder fouten. Het is namelijk nog altijd zo dat mensen fouten maken. Deze fouten kosten tijd en geld. Deze nieuwe smartapparaten maken veel minder fouten en leveren dus een kostenbesparing op.

Erasmusbrug

Steeds meer gemeenten stappen over naar het gebruik van smartapparaten. Een voorbeeld hiervan is gemeente Rotterdam die slimme verlichting gebruikt in Erasmusbrug. Door middel van deze slimme verlichting kan de gemeente dan als het donker is de brug verlichten in de kleuren die zij wensen. Zo zagen we al eerder dat de brug werd verlicht in de kleuren van de Franse vlag. De gemeente deed dit om de inwoners van Frankrijk een hart onder de riem te steken na de aanslagen in Parijs.

INNR lampen

Parkeergarage

In de parkeergarage worden diverse slimme smartsystemen met elkaar gekoppeld. Zo kan iemand tijdens het rijden door de stad al zien of er nog plek is in de parkeergarage. Daarnaast kan men tegenwoordig in de parkeergarage door middel van een groen of rood lampje zien of er nog een plek vrij is. Deze slimme verlichting is dan gekoppeld aan het telsysteem en een sensor die meet of er een voertuig op die plek staat.

Thuis

Naast deze slimme smartsystemen en apparaten in de stad zien we ook steeds meer van The Internet of Things terug in huis. De slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips of INNR lampen instaleren steeds meer mensen in hun woonkamer. Deze verlichting kan dan worden gekoppeld met de smart Tv of met de multimedia box. De verlichting past zich dan aan de film of serie die iemand aan het kijken is. Zo haalt de consument de bioscoop in huis. Daarnaast is het via dezelfde combinatie mogelijk om de club in huis te halen. De lampen geven dan een echte lichtshow op het ritme van de muziek.

Lees ook:  Werken aan de toekomst door een eed audit

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings