Opmerkelijk nieuws uit Duitsland

16/11/2020
359
Humor

In Duitsland nemen de besmettingen van de mensen met het coronavirus helaas nog steeds toe. Toch is er ook positief opmerkelijk nieuws te melden.

De Duitse overheid heeft namelijk anders dan de Nederlandse overheid flink geïnvesteerd in een goed reclamespotje met als onderwerp de coronaregels. Het spotje heeft als hoofddoel om mensen erop te wijzen dat zij zich houden aan de coronaregels in Duitsland. In deze nieuwe tv-campagne van de Duitse overheid wordt een nieuw middel ingezet om corona te lijf te gaan. Dit middel is humor. De spotjes zijn dan ook een waar succes en al door miljoenen mensen bekeken. Het overgrote deel van de reacties is dan ook positief. Toch zijn er ook een aantal mensen kritisch. Van deze groep mensen blijkt dat hier ook weer het grootste gedeelte positief kritisch is over deze nieuwe campagne.

Het spotje

In het spotje komt een oude man aan het woord. Het beeld wat men in de eerste seconden van het spotje krijgt is dat het gaat over de oorlog. Het spotje is namelijk opgenomen in een setting waar een ouder iemand verteld over vroeger. De man zit namelijk op een stoel en verteld over het jaar 2020 alsof dat ver in het verleden heeft plaatsgevonden. De toon van de man ondersteund dit verhaal. Als eerst verteld de man dan over de situatie waar hij in 2020 zat. Hij studeerde werktuigbouwkunde en was net 22 jaar geworden voordat de tweede golf (van coronabesmettingen) kwam. Vervolgens haalt hij aan dat mensen op die leeftijd van 22 jaar toch het liefste zouden feesten en uitgaan. Toch was dit helaas in die tijd even niet mogelijk.

Het probleem

Vervolgens gaat de man verder over een onbekend probleem. Dit probleem kon ervoor zorgen dat alles zou kunnen instorten en kapot zou kunnen gaan wat men lief had. “Het lot van dit land lag plotseling in onze handen”, vertelt de man. Dit werd vervolgt met het feit dat iedereen alle moed bij elkaar raapte en deed wat er verwacht werd. “Het enige juiste wat we op dat moment konden doen”, vertelt hij. “We deden ……”, en vervolgens blijft het heel lang stil. Het lijkt alsof de man op elk moment in tranen kan uitbarsten. Het moment van stilte lijkt erop te duiden dat er iets heel moedig en ergs is gebeurd.

De oplossing

“Niets, helemaal niets, zo lui als varkens”, vertelt de man, uiteindelijk na de lange stilte. Vervolgens vertelt hij dan ook over het liggen op de bank het kijken naar series en flims. “Dagen en nachten streden wij tegen corona door te liggen op onze kont”, vertelt hij. Dit is dan natuurlijk wel een mooi stukje humor. De man vervolgd met, “De bank was het front en ons geduld het wapen”. Het einde van het spotje wordt dan vervolgens afgesloten met de tekst: “Dat was ons lot en zo werden wij helden van toen”.

Conclusie

De Nederlandse overheid kan nog veel leren van de aanpak door middel van deze campagne van de Duitse overheid.

Lees ook:  Rijlessen tijdens de corona, hoe werkt dit?

https://www.youtube.com/watch?v=krJfMyW87vU

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings