De meest verkochte auto’s van Nederland

07/07/2021
320
rijles eindhoven

Door de coronapandemie heeft de autobranche een aantal zware klappen te voorduren gekregen. Mensen moesten verplicht vanuit thuiswerken en lieten de auto massaal staan. Dit zorgde ervoor dat mensen ook geen behoefte meer hadden aan de aankoop van een nieuwe auto. Het aantal verkochte tweedehandsauto’s nam wel licht toe. Inmiddels zijn de tweedehandsauto’s niet meer aan te slepen. Dit komt deels de coronapandemie en omdat veel mensen liever even wachten tot dat de elektrische auto’s goedkoper worden.

Chiptekorten zijn en blijven een probleem

Toch is sprake van een herstel. Het lijkt de goede kant op te gaan met corona en dit zorgt ook voor een positieve stemming in de autobranche. Het aantal verkochte nieuwe auto’s begint voorzichtig te stijgen. Uit een onderzoek van de RAI vereniging en BOVAG blijkt dat het gaat om zo’n 3,3% in het eerste halfjaar. Er moet wel een kanttekening gemaakt worden. Door chiptekorten blijft de stijging nu nog maar beperkt tot deze 3,3%. Aangezien de chiptekorten voorlopig zullen blijven aanhouden blijft de stijging dus beperkt.

De best verkochte automerken van het eerst halfjaar van 2021

Tijd om eens te kijken naar de auto’s. Om te beginnen kijken we naar de top 5 meest verkochte automerken in het eerste halfjaar van 2021.

  1. Volkswagen
  2. KIA
  3. Toyota
  4. Peugot
  5. Skoda

Volkswagen scoorde het eerste halfjaar heel erg goed. Het merk verkocht bijna 15.000 auto’s. Het grootste gedeelte van haar verkoop heeft Volkswagen te danken aan de verkoop van de Polo en natuurlijk de elektrische modellen ID.3 en ID.4. Op plek vijf staat Skoda. Dit merk is onderdeel van de Volkswagengroep en scoort ook goed met de elektrische Skodavariant die gebouwd is op het accupakket van de ID.3.

De best verkochte modellen van het eerste halfjaar van 2021

Aangekomen bij de best verkochte modellen van het eerste halfjaar van 2021.

  1. Volvo XC40
  2. Kia Picanto
  3. Kia Niro
  4. Toyota Yaris
  5. Volkswagen Polo

Opvallend om te zien is dat hier de elektrische auto pas op plek drie. Men zou verwachtten dat met alle regels en de switch naar elektrisch rijden iedereen zou kiezen voor een elektrische auto. Dit blijkt dus (nog) niet zo te zijn. Op de eerste plek staat de Volvo XC40. Deze kleine SUV van Volvo scoort dus heel erg goed. Uit het rapport kan niet worden opgemaakt of de XC40 Recharge ook onder dit model valt. De Recharge is namelijk het elektrische alternatief van Volvo naast de Polestar. Volvo is overigens de laatste jaren sowieso aan een opmars bezig. De doelgroep van het merk verschuift steeds meer naar de zakelijke markt. De laatste jaren is Volvo sterk bezig geweest om haar imago van oud, degelijk en veilig iets te verbeteren. Zo staat Volvo inmiddels ook voor een fraai design en gebruiksgemak.

De conclusie

Uit deze gegevens kan worden opgemerkt dat er toch steeds meer elektrische auto’s op de markt verschijnen. De verkoop van deze auto’s blijft vooralsnog een beetje achter. Toch is de verwachting dat deze auto’s het in de toekomst gaan winnen van de verbrandingsmotoren. Dit is dan ook het moment om een rijles in eindhoven te volgen met een elektrische auto. De elektrische auto rijdt namelijk heel anders dan een auto met een verbrandingsmotor. Zo is een elektrische auto altijd standaard een automaat en trekt deze bovendien veel sneller op. Het is dus belangrijk om door middel van goede rijlessen alle fijne kneepjes van deze nieuwe auto’s te leren.

Lees ook:  Auto trends van 2022

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings