De nieuwe elektrische auto’s van 2021

11/01/2021
403
De nieuwe elektrische auto’s in 2021

2021 wordt volgens een aantal mensen misschien wel het jaar van de echte doorbraak van de elektrische auto. De elektrische auto zal er uiteindelijk voor moeten zorgen dat brandstof auto’s niet meer nodig zijn. Toch duurt het nog wel even voordat deze switch echt plaatsvindt. Misschien is 2021 wel het jaar van deze doorbraak. Door de coronapandemie zou het zo kunnen zijn dat de verkoop van elektrische auto’s in een stroomversnelling terechtkomt.

Nieuwe elektrische modellen in 2021

Voor 2021 worden een aantal nieuwe modellen verwacht. Zo zijn er diverse fabrikanten die dit jaar de volgende stap zetten in de elektrificatie van hun auto’s. Zo zien we dat dat steeds meer fabrikanten elektrische auto’s gaan aanbieden over hun hele lijn. Van de kleine stads auto tot aan de dure sportwagens, iedereen maakt de overstap.

 

Volkswagen ID.5

Dit jaar komt Volkswagen met de volgende versie van hun ID-lijn, de ID.5. Deze nieuwe elektrische auto is gebaseerd op de ID.4. Groot verschil is dat de ID.5 een coupé-SUV is. Hiermee speelt Volkswagen in op de nieuwste trend binnen de automarkt. Zo zijn er steeds meer meren zoals Mercedes en BMW die ook een coupé-SUV in hun portofolio hebben. Echter, deze auto’s hebben brandstofmotoren.

Volkswagen ID.5

Volvo XC40 Recharge

Ook Volvo zet nu zelf de stap naar een elektrische SUV met de XC40 Recharge. De prijs van deze nieuwe elektrische auto ligt rond de 60.000 euro. De actieradius van de auto is vastgesteld op 400 kilometer. Echter, het is belangrijk om te weten dat dit niet overeenkomt met de werkelijkheid. Deze echte actieradius ligt vaak zo’n 50 tot 100 kilometer lager. Naast deze elektrische auto is het merk natuurlijk ook eigenaar van Polestar. Volvo hoopt met Polestar de concurrentie aan te gaan met Tesla. Tot nu toe lijkt dit nog niet echt te lukken.

Elektrische auto van 2021

Tesla cybertruck

2021 zou ook het jaar moeten worden van de Cybertruck van Tesla. Er is nog veel onbekend over de auto. Zo is er nog geen prijs en staat niet vast hoe groot de actieradius zal zijn. De cybertruck is een auto die gebaseerd is op tekeningen van baas van Tesla, Elon Musk. Hij tekende in zijn kinderjaren deze auto. Musk die inmiddels Jeff Bosz van Amazon voorbij is als rijkste van de wereld. Tesla maakte jaren verlies. Nu lijkt het er echter op dat hij wel degelijk geldt is aan het verdienen aan Tesla. De Tesla cybertruck werd een aantal jaren geleden al bekent door dit filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=6Q3uaepRCl4

 

BMW I4

Na de komst van de BMW I3 en de sportwagen BMW I8 is het lang stil geweest in München. Deze stilte zorgde ervoor dat mensen zich afvroegen waar BMW mee bezig was. BMW heeft zoals verwacht niet stilgezeten. De fabrikant komt naar verwachting in 2021 met een nieuwe elektrische auto, de BMW I4. Deze elektrische auto zal een actieradius hebben tot 600 kilometer. Deze actieradius is echter nog niet getest. Het is dus onduidelijk of dit echt zo in de praktijk zal zijn. De auto heeft een sportieve uitstraling. Bovendien is het interieur een klasse apart vergeleken met hun concurrenten. De tijd die BMW de afgelopen jaren heeft gestoken in de ontwikkeling lijkt in eerste opzicht de moeite waard geweest te zijn. De vraag is of dit in de praktijk ook zo blijkt te zijn.

Lees ook:  Het gebruik van social media blijft toenemen

BMW I4

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings