De top 5 meest vermogende Nederlanders

17/11/2020
319
Webshop

Voor deze samenstellen baseren wij ons natuurlijk op de lijst van de quote 500. Deze lijst bestaat uit de 500 meest vermogende mensen in Nederland.

Op plaats 5 staat Arnout Schuijff

Schuijff is aandeelhouder binnen het bedrijf Ayden. Dit bedrijf is bekend van de transacties. Door de coronacrisis zijn natuurlijk de internetverkopen enorm toegenomen. Ayden die als partij tussen de bank en de webshop zit, profiteert hier natuurlijk enorm van mee. Het bedrijf werd in 2006 opgericht door Arnout en nog een aantal andere mensen. Het bedrijf is inmiddels actief in 20 landen. Het vermogen van Schuijff is dit jaar dan ook met bijna de helft toegenomen naar 2,5 miljard euro. Ook een deel van de andere aandeelhouders is inmiddels miljardair.

Op plaats 4 staat Karel van Eerd

De zoon van Eerd Frits is misschien wel bij meer mensen bekend. Echter, wordt het grootste gedeelte van het Jumbo vermogen nog altijd toe gerekend aan Karel van Eerd. Met een geschat vermogen van 2,5 miljard euro. De supermarktketen van Jumbo draait dit jaar door de coronacrisis uitzonderlijk goed. Toch zijn er ook verliezen te betreuren. Zo kosten de aanpassingen in de winkels met betrekking tot de coronamaatregelen natuurlijk ook weer extra geld. Daarnaast levert de restaurantketen van La Place op dit moment 0,00 euro op. Het grote lichtpunt van de familie van Eerd in 2020 is dan toch wel de overname van de HEMA-keten.

Op plaats 3 staan de zussen Gérita en Inge Wessels

Natuurlijk gaat er meteen een lampje branden bij de achternaam: Wessels. Bekent van het grote bouwbedrijf VolkerWessels natuurlijk. Toch komt niet al het vermogen van zussen uit dit bedrijf. Zij hebben het vermogen namelijk te danken aan hun vader. Wijlen Dik Wessels zorgde ervoor dat de zussen een groot en succesvol investeringsfonds bezitten. Het vermogen van de beide zussen wordt geschat op zo’n 3,8 miljard euro.

Op Plaats 2 staat Frits Goldschmeding

Goldschmeding is oprichter en grootaandeelhouder van het wereldwijd bekende uitzendbureau Randstad. Dit uitzendbureau is actief in 39 landen en opgericht in 1960 door Gerrit Daleboudt en Goldschmeding. Naast Randstad zijn er ook nog een aantal dochtermaatschappijen zoals Monster.com en Tempo-Team. Voor Randstad werken ruim 37.500 mensen wereldwijd. Goldschmeding heeft een vermogen van ongeveer 4,1 miljard euro.

En dan als laatste op plek 1

Op plek 1 staat eigenlijk al jaren één vrouw. Dat is Charlene de Carvalho-Heineken. Zij is natuurlijk de dochter van beroemde Freddy Heineken. Heineken is de grootste bierbrouwer van Nederland en een speler op de wereldwijde biermarkt. Bovendien is Heineken ook groot sponsor binnen de grootste autosport klasse van de wereld namelijk: De Formule 1. Door corona loopt Heineken helaas wel erg veel omzet mis. Zo zijn de kroegen en voetbalstadion gesloten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere maatregelen die de verkoop en dus de omzet van het bedrijf beperken. Toch heeft Carvalho-Heineken een klein vermogen om op terug te vallen van zo’n 12,1 miljard euro.

Lees ook:  De E-Bike: de fiets van de toekomst!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings