De veranderingen bij Spotify

04/05/2022
349
orkestbandjes

Er is de afgelopen tijd bij Spotify veel in de verandering geweest. De streamingdienst is zo onder meer weggegaan uit Rusland, voegt een live audio toe aan de app en introduceert twee nieuwe functies voor blend. De streamingsdienst in volop in ontwikkeling en is constant bezig om te kijken dat ze de gebruikers een goede dienst kunnen leveren. Kortom: Spotify is vol op in ontwikkeling.

Vertrek

Spotify vertrekt uit Rusland. Sinds maart bood Spotify al geen betaald abonnement meer aan in Rusland en de Spotify free is daar binnenkort ook weg. De reden van de streamingdienst hiervoor zijn de nieuwe desinformatiewetten in Rusland. De vrije meningsuiting wordt weggehaald en bepaalde soorten nieuws vormen een gevaar voor de werknemers van Spotify. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat dit ook een gevaar vormt voor de luisteraars. Als je in Rusland kun je voor vrijheid van mening vijftien jaar gevangenisstraf krijgen van de staat. Ergens in april verwacht Sportify de gehele dienstverlening stopgezet te hebben in het land. Eerder deze maand kwam aan het licht dat er in Rusland 1,5 miljoen mensen abonnee zijn. Dit is voor Spotify een omzetverlies van minder dan een procent.

Live audio

De app voegt vanaf nu ook een live audio toe. Er is op dit moment een kleine selectie gemaakt van muziek- en podcastmakers die de mogelijkheid krijgen om live audio te gaan uitzenden aan hun volgers. Deze functie is ontstaan vanuit de technologie van een van hun Amerikaanse overnames van het afgelopen jaar. Gebruikers van Spotify kunnen daarin in groepsverband live met elkaar praten. Tot nu stond dat los van elkaar, maar vanaf nu is Spotify dit in de app aan het integreren. Spotify wordt daarmee steeds meer een app waarin alle soorten audio samenkomen. In de app zijn nu onder meer muziek, podcasts, audiogesprekken en live groepsgesprekken te vinden. Spotify gaat zo langzaam naar een multifunctionele app en niet meer naar haar oorspronkelijke functie alleen: een muziekapp waar je verschillende soorten muziek kan vinden en orkestbandjes.

Nieuwe functies

Spotify introduceert ook twee nieuwe functies voor blend. Deze functie houdt in dat je je eigen muziek kan combineren met die van vrienden in een gezamenlijke afspeellijst. Iedereen zijn of haar favoriete orkestbandjes en muziek zit dan in deze lijst. Ondertussen is er een update aangekondigd voor deze functie, namelijk de zogenaamde blend. De blend houdt in dat je bij Spotify ontdekken niet meer alleen nieuwe artiesten van je eigen muzieksmaak kunt ontdekken, maar ook die van je vrienden. Spotify is zelfs aan het kijken of er met blend een mogelijkheid bestaat om een gezamenlijke afspeellijst te maken met je favoriete artiest. Met de blend functie is dat op dit moment al mogelijk met de artiesten BTS, Kacey Musgraves en Megan Thee Stallion.

Ondanks Spotify's overweldigende succes is het niet de perfecte streamingdienst voor iedereen.
Zo hebben andere diensten als Apple Music, Youtube premium, Tidal etc. nog altijd een deel van de markt in handen. Benieuwd welke streamingdienst het beste bij jou past? Gebruik een vergelijksite om alle opties met elkaar te vergelijken en zo tot de beste keuze te komen.

Lees ook:  Is het kijken van tv voor het slapen slecht?

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings