De verschillende soorten mondkapjes in Nederland

25/01/2021
289
verschillende soorten mondkapjes

Het is tegenwoordig verplicht om in winkels een mondkapje te dragen. Dit komt natuurlijk door de coronapandemie en de regels die de overheid hieraan heeft gekoppeld. Zo dien je een mondkapje te dragen in het openbaarvervoer en in de meeste winkels. Dit betekent dat er veel mensen zijn die een mondkapje nodig hebben. Wanneer je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat heb je een mondkapje nodig. Doordat veel bedrijven dan ook op deze vraag inspelen, is de keuze reuze. Welke mondkapjes zijn er nu? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten mondkapjes in Nederland.

Gucci mondkapje

Voor de echte fashionfans komen de grote merken natuurlijk ook met hun eigen mondkapjes. Zo is er nu ook een Gucci mondkapje. De grote modemerken waaronder dus Gucci maar ook Prada, en Valentino hebben hun naaimachines beschikbaar gesteld voor het maken van mondkapjes. In Italië zijn de mondkapjes dan ook een waar fashion icon geworden. Zo zijn er mensen die dus wel 190,00 euro neerleggen voor een Louis Vuitton mondkapje. Ook de Gucci mondkapjes zijn dus erg intrek.

Max Verstappen mondkapje

Natuurlijk zijn er ook mondkapje die speciaal gedesignd zijn voor de racefans onder ons. Zo zijn er dus mondkapjes in omloop die in de stijl van Red Bull Racing en Max Verstappen zijn gemaakt. Dit is dan ook wel de Max Verstappen mondkapje. Met dit mondkapje kun jij laten zien dat jij een fan bent van Max Verstappen. Bovendien hebben de meeste Max Verstappen mondkapjes nog een leuke en niet te opvallend design. Als F1-fan is dat zeker het bekijken waard.

Ajax mondkapje en Feyenoord mondkapje

Om nog even in sfeer van de fans te blijven kijken we naar het voetbal. Hier mogen de grootste clubs van Nederland natuurlijk niet worden vergeten. Zowel Ajax als Feyenoord hebben hun eigen mondkapje. Het Ajax mondkapje is te bestellen via de ajaxshop. Het Feyenoord mondkapje is te bestellen via de fanshop Feyenoord. Door een mondkapje van jouw favoriete club te bestellen steun je ook jouw club. In deze aparte tijden kunnen zij namelijk geen kaartjes voor wedstrijden verkopen. Dit betekent een groot verlies van inkomsten. Bovendien kun je met een Ajax of een Feyenoord mondkapje laten zien dat jij jouw club steunt.

Plastic mondkapje

Een ander voorbeeld in deze lijst van verschillende soorten mondkapjes is, het plastic mondkapje. Dit mondkapje is eigenlijk niet echt een mondkapje. Het is eigenlijk meer een soort spatscherm wat je aan je kin bevestigd. Dit plastic mondkapje houdt eventuele consumptie die tijdens het spreken verspreid wordt tegen. Het is belangrijk om te weten dat dit mondkapje geen kleine virusdeeltjes tegenhoudt. Het gebruik van dit plastic mondkapje is dus af te raden.

Mondkapje zwart

Je hebt mondkapjes in vele verschillende kleuren en maten. Een variant die toch wel veel mensen aanspreekt is het zwarte mondkapje. Een mondkapje dat zwart is springt niet zo in het oog. Voor veel mensen is zwart een mooie neutrale kleur. Mensen dragen ook zwarte stoffen en papieren mondkapjes als fashion icon. Het mondkapje is voor deze mensen soms een waar kledingstuk. De kleur zwart heeft daarmee een bepaalde uitstraling die veel mensen toch wel aanspreekt. Het is iets anders maar niet perse iets geks. Het is modieus volgens sommige mensen.

Lees ook:  Wie is Myron Koops?

mondkapje zwart

Wasbaar mondkapje

Het wasbaar mondkapje is het volgende voorbeeld uit deze lijst. Dit is vaak een stoffen mondkapje. Het idee van een wasbaar mondkapje is dat je het kunt hergebruiken. Dit betekent dat je dus niet steeds een mondkapje koopt en weer weggooit. Er zijn twee beweegredenen voor mensen om te kiezen voor een wasbaar mondkapje. Als eerste bespaar je geld omdat je niet steeds nieuwe mondkapjes hoeft te kopen. Daarnaast draag je ook je steentje bij aan de natuur. Door een wasbaar mondkapje te gebruiken bespaar materialen. Dit is weer beter voor de wereld.

wasbaar mondkapje

Action mondkapje

Ook de Action speelt natuurlijk in op de trend van de mondkapjes. Zo kun je bij de Action mondkapjes kopen in verschillende kleuren en maten. Een mondkapje van de Action is natuurlijk interessant vanwege de lage prijs. Toch doet de Action iets extra’s voor klanten. Zij bieden klanten op hun website de mogelijkheid om hun eigen mondkapje te maken. De stof en andere benodigdheden verkoopt de Action in haar winkels. Vervolgens kunnen klanten via een stappenplan de mondkapjes zelf maken. Om alles nog eens wat duidelijker te maken heeft de Action een filmpje opgenomen waarin alles wordt uitgelegd. Een mooi idee van deze winkel! Dit was laatste voorbeeld van de verschillende soorten mondkapjes.

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings