De zomervakantie is begonnen voor Midden-Nederland

12/07/2022
257
letselschade advocaat Rotterdam

De zomervakantie is voor een deel van Nederland vorige week vrijdag begonnen. De regio Midden-Nederland waar onder andere steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag mogen gaan genieten van de zomervakantie. De volgende regio die mag gaan genieten van de zomervakantie is de regio Noord-Nederland met steden als Amsterdam, Alkmaar, Zwolle, Groningen en Leeuwarden. De regio Zuid-Nederland mag pas op 23 juli gaan genieten van de zomervakantie. Net als vorige jaar is de regio Zuid-Nederland de laatste regio die kan genieten van de zomervakantie.

Directe drukte op de weg

Afgelopen vrijdag was het dan ook direct druk op de weg. Veel mensen vertrokken met de auto op vakantie naar het zuiden van Europa. Na twee corona lijkt het erop dat deze zomer weer de boeken in kan gaan als de eerste ‘normale’ zomer na corona. Mensen gaan dan ook weer massaal op vakantie naar het buitenland. Frankrijk, Italië en Spanje zijn net als vanouds weer de landen waar de Nederlanders massaal naartoe trekken. Doordat er veel problemen zijn op de luchthavens kiezen veel mensen voor de auto als alternatief. De ANWB waarschuwde dan ook niet voor niets voor drukte op de welbekende ‘route du soleil’. De weg loopt vanuit België in een bijna rechte lijn direct naar het zuiden van Frankrijk.

De zwarte zaterdagen zijn weer terug

Dat iedereen massaal de auto pakt naar het zuiden van Europa zorgt ervoor dat de zwarte zaterdagen weer terug zijn. Tijdens de coronaperiode waren er iets minder mensen die met auto naar het zuiden van Europa gingen. Dit zorgde ervoor dat de zwarte zaterdagen iets milder waren. Dit jaar lijkt het erop dat de zwarte zaterdag weer terug is zoals vroeger. Helemaal nu men in België heeft bedacht om de Ringweg rondom Luik in juli en augustus af te sluiten. Waar men meestal pas in Noord-Frankrijk in de file kwam te staan zal dit nu al gebeuren in België. De reis naar Zuid-Europa is dan nog heel erg lang. Om goed voorbereidt op weg te gaan is het belangrijk om genoeg eten en drinken in de auto mee te nemen. Laat daarnaast de Airco controleren voor de reis.

letselschade advocaat Rotterdam

Een goede voorbereiding is deze zomer belangrijk

Een goede voorbereiding is belangrijk deze zomer. Zoals gezegd genoeg eten en drinken en een Airco-check is aan te raden. Het is sowieso aan te raden om een zomercheck te doen wanneer je met de auto op vakantie gaat. Zeker als je met het hele gezin op vakantie gaat en de dus van groot belang is. Je wilt niet stilstaan met een kapotte auto midden in Lyon. Hiernaast is het aan te raden om de verzekeringspolissen te checken. Klopt de dekking nog om moet je een extra verzekering afsluiten. Daarnaast is het handig om op zoek te gaan naar een goede advocaat in Rotterdam. Veel mensen zullen deze zomer weer voor het eerst lange tijd in de auto zitten. Dit zijn mensen niet meer gewend waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Door vooraf je te oriënteren op een letselschade advocaat in Rotterdam zorg je ervoor dat als er iets gebeurt, je direct kunt schakelen.

Lees ook:  Een vakantie dicht bij huis door de coronacrisis

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings