Princes Amalia gaat op kamers

16/05/2022
248
beveiligingsbedrijf

Gisteren werd bekend dat Prinses Amalia op kamers zal gaan. Ze zal woonruimte gaan huren in Amsterdam samen met andere studenten. Ze zal namelijk aankomend collegejaar beginnen aan de bachelor Politics Psychology, Law and Economics aan de universiteit van Amsterdam, waar zeker een beveiligingsbedrijf zal worden ingeschakeld.

Hoe zag de studententijd van haar vader Koning Willem-Alexander en moeder Maxima er eigenlijk uit?

Koning Willem-Alexander

Net als zijn dochter Alexia zat koning Willem-Alexander tot zijn achttiende op de middelbare school in Wales en ging daarna twee jaar het leger in.

Na zijn dienstplicht begon de koning aan een studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Leiden. De koning woonde met drie medestudenten in een studentenhuis en hij was tijdens zijn studie lid van de Leidse studentenvereniging Minerva.

Dit is ook de tijd waarin de Koning de bijnaam ‘Prins pils’ kreeg, nadar er foto’s van de prins rondgingen waarin hij een glas bier en een sigaret in zijn hand had. De roddelmedia had hier veel over te zeggen en zijn liefdesleven en drinkgedrag kwamen regelmatig ter spraken. Publiekelijk werd er in die tijd getwijfeld of hij wel geschikt zou zijn voor het koningschap.

Prinses Beatrix was lid van dezelfde studentenvereniging als haar zoon. Zij studeerde sociologie in Leiden en breidde dat uit met parlementaire geschiedenis, staartrecht en economie.

beveiligingsbedrijf

Koningin Maxima

Koningin Maxima haalde in 198 haar baccalauraat in de Northlands school in Buenos Aires. Hierna studeerde ze economie aan de katholieke universiteit van Argentinië. Maxima was dus wat serieuzer in haar studententijd dan onze koning.

Ze had namelijk ook nog meerdere bijbaantjes. Zo werkte ze onder andere bij vermogensbeheer, waar ze onderzoek deed naar software. Ze ging een paar jaar later aan de slag op de verkoopafdeling van Boston Securities en gaf ook nog Engelse les aan kinderen en volwassenen. Ook gaf ze les in wiskunde aan middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten.

De woonsituatie van de kroonprinses

De kroonprinses zal wel met meerdere studenten samen wonen, maar dit zal zeker geen ‘normaal’ studentenhuis zijn. Dat is voor het beveiligingsbedrijf gewoon geen optie. Haar vader, onze koning, heeft ook met meerdere studenten kunnen samen wonen, zelfs had hij ook nog een kip en een haan! En er was uiteraard ook nog voldoende ruimte voor het beveiligingsbedrijf.

Ook zal het huis worden voorzien van een vluchtroute en van een complex beveiligingssysteem en moet de prinses zich ‘onbespied kunnen wanen’.

Lees ook:  De kwaliteit van het zwemwater is bijna overal prima, wel nog (te) koud

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings