Directe schadeafhandeling voor motor- en camperrijders

11/04/2023
183
directe schadeafhandeling oordoppen motor op maat

Verzekeraars gaan zich meer richten op het ondersteunen van motor- en camperrijders bij schadeclaims. Dankzij directe schadeafhandeling hoeven zij vanaf nu niet meer zelf achter de aansprakelijke tegenpartij aan te gaan voor een schadeclaim. De eigen verzekeraar zal dit nu voor hen afhandelen. Deze dienst werd al aangeboden aan klanten met WA-verzekerde auto's en scooters sinds juli 2021 en nu is het uitgebreid naar motorrijders en camperbezitters.

Directe schadeafhandeling, een belangrijke stap vooruit

De directe schadeafhandeling is een belangrijke stap vooruit voor motorrijders en camperbezitters. Bij een ongeval kunnen zij nu eenvoudig hun eigen verzekeraar inschakelen en hoeven ze niet langer te zoeken naar de tegenpartij of diens verzekeraar. Deze nieuwe aanpak is veel efficiënter en zorgt ervoor dat de wachttijd tussen het indienen van een claim en de afhandeling ervan met 17 procent is afgenomen. Dit blijkt uit meer dan 40.000 claims die zijn verwerkt sinds juli 2021, volgens het Verbond van Verzekeraars.

oordoppen motor op maat

De nieuwe regeling is een welkome verandering voor motorrijders en camperbezitters, die vaak te maken krijgen met ongelukken op de weg. Door hun kwetsbaarheid lopen ze meer risico op letsel en schade bij een ongeval. Dankzij deze directe schadeafhandeling kunnen zij nu sneller en gemakkelijker hun schadeclaims indienen en hun voertuigen weer op de weg krijgen.

Ook voordelen voor scooter- en brommerrijders

De voordelen van deze nieuwe regeling zijn niet alleen van toepassing op motor- en camperrijders, maar ook op scooters en brommerrijders. Vanaf november 2022 wordt directe schadeafhandeling ook toegepast bij aanrijdingen van scooter- en brommerrijders. Momenteel wordt geëvalueerd of deze regeling definitief ingevoerd kan worden.

Later ook voor ZZP’ers en kleine bedrijven

Directe schadeafhandeling, de nieuwe manier van schade afhandelen zal naar verwachting ook uitgebreid worden naar zzp'ers en kleine bedrijven. Momenteel moeten zij nog steeds achter de aansprakelijke tegenpartij aan voor hun voertuigschade. Als deze directe schadeafhandeling definitief wordt ingevoerd, kunnen zij ook profiteren van de voordelen van deze nieuwe regeling.

Naast de directe schadeafhandeling voor motor- en camperrijders is er nog een andere belangrijke ontwikkeling in de sector. Steeds meer motorrijders kiezen voor oordoppen motor op maat gemaakt om hun gehoor te beschermen tijdens het rijden.

Lees ook:  Hoog eigen risico zorgt voor problemen

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings