De voordelen van natuurinclusief bouwen voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners

09/03/2023
185
natuurinclusief bouwen

Natuurinclusief bouwen is goed voor verschillende organismen. Ook voor jou is natuurinclusief leven enorm gezond, niet alleen voor je lijf maar ook voor jou mentaal. Hieronder lees je alle voordelen van natuurinclusief bouwen, wat ook jouw gezondheid een boost geeft. 

Je bent een helpende hand

Over het algemeen doet het voor een mens goed om anderen te helpen. Bij natuurinclusief bouwen kun je dieren helpen door middel van een schonere en aantrekkelijker omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een gierzwaluwkast laten plaatsen in je tuin. Gieren en zwaluwen zijn beschermde diersoorten en hebben onderdak nodig. Tegenwoordig zijn de nieuwbouwhuizen voorzien van goede isolatie waardoor de beide vogels geen nesten meer kunnen bouwen op bijvoorbeeld de dakpannen van huizen. Door middel van een gierzwaluwkast hebben de vogels weer een plekje om zich voor te kunnen planten.

Groene omgeving

Voor een mens is een groene omgeving erg belangrijk. Wanneer er veel groen om je heen is, is de kans dat je naar buiten gaat een stuk groter. Je gaat sneller een wandeling maken, pakt snel de fiets of je gaat lekker een boek lezen in je groene tuin. Doordat je dus lekker buiten aan de slag gaat, krijg je een stuk meer beweging dan wanneer je binnen blijft zitten op de bank. 

Een ander voordeel van een groene omgeving is dat je een stuk productiever wordt door al het groen om je heen. Je hebt meer zin om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, je pakt sneller een bezem om bladeren weg te vegen en je tuin bijhouden is ineens helemaal niet erg meer. Het is dus lekker gezond voor je lijf om buiten te zijn in een groene omgeving. 

Door een groene omgeving wordt de leefomgeving van jou als bewoner ook anders. Wanneer je in een groene omgeving leeft, leef je een stuk gezonder. De lucht om jouw huis heen is een stuk schoner en beter. Een ander voorbeeld is dat groen rondom je huis veel stof opvangt. Het is dus een groot voordeel voor je gezondheid om te kiezen voor een natuurinclusief huis. 

Invloed op je mentale gezondheid

Niet alleen is het voor je lijf een stuk gezonder om in een buitenomgeving aan de slag te gaan. Ook voor je mentale gesteldheid is buiten zijn in een groene omgeving enorm belangrijk. In een groene buitenomgeving ben je een stuk blijer, een stuk energieker en je bent een stuk socialer. Wanneer je dus een rondje gaat wandelen is het heerlijk om met bijvoorbeeld je buurvrouw een praatje te maken. Op die manier onderhoud je ook beter jouw sociale contacten en kun je samen genieten van het mooie groen.

Meer lezen op Nieuwsbeest? Lees hier ons artikel over hoe je milieubewuster kunt leven.

Lees ook:  Riet uit China voor dakbedekking

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings