Een goede hygiëne in de sportschool

25/10/2021
319
desinfectiemiddel schoonmaak

Dat sporten in een sportschool naast gezond en bewust eten goed voor je is is inmiddels wel bekend. Het zorgt tenslotte voor een beter conditie, meer spierkracht, een goede nachtrust en het verkleint het risico op obesitas en hart- en vaatziekten. Iets wat minder aandacht krijgt in de hygiëne in de sportschool. In een sportschool krioelt het namelijk van de bacteriën. Niet gek ook met al die zwetende mensen die alle apparatuur en gewichten aanraken. Om je er meer van bewust te laten worden en helemaal fit en gezond uit de sportschool te laten komen worden in deze blog een aantal tips gedeeld om de hygiëne in de sportschool te verbeteren.

Ga niet als je ziek bent

Tijdens corona en de lockdown is het enorm benadrukt dat als je coronaklachten hebt dat je thuis moet blijven. Dit geldt eigenlijk niet alleen voor coronaklachten. Het is namelijk ook verstandig om thuis te blijven als je gewoon verkouden bent of een griepje hebt. Het is niet alleen beter voor jezelf maar ook voor anderen. Je spieren herstellen namelijk minder snel als jij niet helemaal fit bent. En je wilt natuurlijk ook niet anderen mensen aansteken in de sportschool. Wil je echt zo graag sporten? Doe dan een thuis work-out.

Je sportkleding wassen

Veel sporters denken dat ze sportkleren meerdere keren kunnen aandoen als ze niet zoveel gezweet hebben. Toch is het niet zo verstandig om te doen. Door de synthetische stof van sportkleren vangt het extra goed zweet op. Hierdoor wordt er een plek gecreëerd waar veel bacteriën zich kunnen. Deze bacteriën zorgen voor een aangename zweetgeur die niet alleen jij vervelend vind maar ook anderen in de sportschool.

Maak fitnessapparatuur schoon

Heel veel mensen maken gebruik van fitnessapparatuur in de sportschool. Dat betekent dat dat alle bacteriën van deze mensen ook op deze apparatuur komen te zitten. Het is daarom belangrijk dat fitnessapparatuur worden gereinigd met desinfectiemiddel schoonmaak. Het desinfectie zorgt ervoor dat alle bacteriën worden verwijderd en het heeft een veel groter effect dan er even met de handdoek overheen gaan. Desondanks is een handdoek wel handig om te gebruiken als je gebruik maakt van fitnessapparatuur. Een handdoek kan namelijk zweet voorkomen op het toestel en het aantal bacteriën dus verminderen.

Lees ook:  Dit weekend is er weer Eredivisie voetbal

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings