Gezond en bewust eten blijft nog jaren belangrijk

25/08/2021
273
plantvoedsel

Al sinds enkele jaren zijn we steeds meer bezig met wat we eten. We vragen ons steeds vaker af waar ons eten vandaan komt, hoe het geproduceerd is en/of dit op een juiste manier is gedaan. Hierdoor zijn wij steeds meer "woke" geworden op het gebied van voeding. We hebben tientallen alternatieven op het gebied van vlees en vis, gebruiken steeds vaker groente afkomstig van de lokale boeren en kopen steeds meer eten met minder plastic verpakking. Hoe zit dit de komende jaren en wat wordt de nieuwe trend? Je leest het in deze nieuwe blog.

Steeds meer milieu vriendelijk voedsel

Meer en meer mensen zijn zich bewust van het effect dat niet milieuvriendelijk voedsel kan hebben. Niet alleen op zichzelf maar ook op de omgeving. Vroeger werd je als voedingscoach zwolle raar aangekeken als je tegen je leerling zei dat hij/zij milieubewust moet eten. Tegenwoordig is dit niet meer zo en is de leerling de voedingscoach in de meeste gevallen zelfs voor. Je ziet dit ook steeds meer terug in de supermarkten. Zo hebben supermarkten kort geleden alle plastic tasjes bij het groente en fruit verbannen, en gebruiken ze in plaats daarvan papieren natuurlijk afbreekbare zakken.

Plant based products

Buiten het verdwijnen van de plastic zakjes is er de laatste jaren nog meer veranderd in de supermarkt. Er zijn namelijk steeds meer vegan voedsel vervangers te koop in onze lokale supermarkten. Vroeger was er al veel aandacht aan de vegetarische vervangers, maar door het groeiend aantal vegans is dit nu veranderd in vegan vleesvervangers. Zo heb je tegenwoordig JUST Egg, een "ei" gemaakt van planten maar wat nog steeds de smaak van ei kan nabootsen. Hetzelfde bedrijf blijft zich inzetten om dierlijke producten te ontwikkelen zonder dieren te gebruiken. Zo zijn zij al jaren bezig met het creëren van een betaalbare kip die gemaakt is van alles behalve kip. Meer bedrijven tonen hier interesse in en dus wordt verwacht dat de bedrijven zich zullen blijven inzetten om meer van deze producten op de markt te brengen. Wie weet. Misschien krijg je binnenkort van je voedingscoach Zwolle een voedingsschema vol met plant based products.

Lees ook:  Dit is hoe men tegenwoordig vakantieherinneringen vast legt!

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings