Eindelijk weer feesten dankzij Fieldlab

22/03/2021
320
fieldlab

Afgelopen zaterdag en zondag heeft Biddinghuizen, in de provincie Lelystad, eindelijk weer festivalbezoekers verwelkomt. Dit was op het evenemententerrein van Walibi Holland. Hier organiseerde Fieldlab het zevende en een-na-laatste proefevenement. Ongeveer 1500 bezoekers mochten na een negatieve coronatest op het festivalterrein lekker feesten, dansen en drinken. Zónder anderhalve meter afstand en mondkapjes.

 

Wat doet Fieldlab?

Fieldlab organiseert meerdere evenement in 2021 om te kijken of grootschalige evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden. De festivals zouden eigenlijk de week ervoor plaatsvinden, maar het festival werd uitgesteld vanwege het slechte weer. Alle bezoekers werden van tevoren getest op corona. Sommige mensen moesten bij het betreden van het terrein nog een extra sneltest doen. Mensen die positief zijn getest mogen natuurlijk niet het terrein op. De festivalgangers werden verdeeld in drie groepen en ze werden door middel van een apparaatje gevolgd. Zo kunnen ze zien wat hun bewegingen en contactmomenten zijn. De deelnemers moeten deze week nog een staafje in hun neus laten brengen voor nog een test. Zo kan men kijken of er nog mensen besmet zijn geraakt tijdens het festival met corona.

 

Uitverkocht en line-up

De sfeer was weer zoals vroeger, iedereen kon gewoon naast elkaar staan, weer bier uit een plastic bekertje drinken, meezingen en dansen op de muziek. Er waren verschillende artiesten aanwezig zoals Joris Voorn, Reinier Zonneveld, Chefs Special, Lion Kojo, Maan en nog meer. Ondanks dat het een kleinschalig festival was, waren de bezoekers maar al te blij dat ze weer een dag of weekend konden feestvieren. Fieldlab heeft dus goede zaken gedaan. Veel mensen zijn positief over het festivalseizoen aankomende zomer. Alleen de politiek moet het aandurven. Mensen zijn bereid zich te houden aan bepaalde maatregelen, als dat betekent dat ze weer naar een festival, een concert of theatervoorstelling kunnen gaan. Ze vinden het minder vervelend om te kiezen voor een coronatest dan voor het niet gaan naar een festival of dergelijke. Fieldlab heeft tot nu toe meerdere evenementen georganiseerd, zoals een zakelijk congres, theatervoorstelling, voetbalwedstrijden. Hiermee hebben ze inmiddels veel data verzameld zodat ze hopelijk deze zomer veilige evenementen kunnen organiseren ondanks de coronamaatregelen.

Lees ook:  Huizenprijzen in Nederland één van de meest hardst stijgende in Europa

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings