Lockdown komt mogelijk langzaam tot een einde

09/03/2021
290
lockdown

Momenteel zijn de besmettingscijfers en het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis nog te hoog om te kunnen spreken over versoepelingen. We zijn volgens Mark Rutte wel richting een kantelpunt aan het gaan. Het vaccin krijgt de overhand op het virus. Het is mogelijk dat Pasen (4 april) dit jaar er anders uitgaat zien dan vorig jaar. Rutte hoopt namelijk erop dat er nieuwe stappen gezet kunnen worden met het afschalen van de coronamaatregelen. Hierbij hoopt hij dat hij de horeca meer perspectief kan bieden. De lockdown is er wel nog maar deze komt dus langzaam tot zijn einde mits de cijfers dalen.

 

Lockdown houden we niet nog 4 maanden vol

Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie aangegeven dat we deze lockdown niet nog 4 maanden vol gaan houden. Gisteren werd bekend gemaakt dat de lockdown met twee weken is verlengd. Ook de avondklok blijft voorlopig tot 30 maart. Ook wordt er 23 maart meer bekend over de zomervakantie. Kunnen we weer gaan reizen of niet? Tot 15 april geldt tot nu toe het dringend advies om in Nederland te blijven. Wel zijn er aangepaste maatregelen voor mensen die een langeafstandsrelatie hebben.

 

Avondklok

De avondklok is overigens tot 30 maart verlengd. De avondklok geldt momenteel al bijna 6 weken. Er is onderzocht of mensen zich er nog aan houden. Steeds meer mensen lijken zich minder goed te houden aan de avondklok blijkt uit onderzoek. Een journalist is anderhalf uur op straat geweest in Utrecht tijdens de avondklok, zonder dat hij werd aangehouden. Hij werd pas aangehouden toen hij zelf richting het politiebureau liep. De politieagent gaf aan dat toch wel veel mensen zich houden aan de avondklok en de juiste papieren bij zich hebben als ze worden aangehouden. Een data analist ziet echter wat anders. Hij ziet dat de drukte op straat, tussen 21:00 en 23:00 uur, met 15% is toegenomen. Uit een onderzoek van eind februari blijkt dat 92% van de mensen in Nederland zich alsnog houden aan de avondklok. Deze mensen zitten waarschijnlijk thuis braaf Netflix te kijken. Het aantal Netflix gebruikers is namelijk flink gestegen tijdens de lockdown.

Lees ook:  Russisch Sputnik V vaccin 91,5% effectief

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings