Evenementen trends 2024

28/06/2024
62
evenement

Er spelen verschillende trends en ontwikkelingen in de evenementenbranche. Er is sprake van enorm veel diversiteit. Het is een innovatieve wereld die voortdurend aan het veranderen is. Elk jaar brengt nieuwe technologieën, trends en ideeën met zich mee. De evenementen industrie staat voor boeiende uitdagingen en spannende kansen. Lees hier meer over de evenementen trends van 2024.

proostende glazen

Trend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid is de trend die niet langer genegeerd kan worden. Evenementenorganisatoren zetten zich in voor milieuvriendelijke praktijken, zoals het verminderen van afval, het gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van evenementen. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van evenementen en de tevredenheid van werknemers. Ook op trouwfeesten wordt er tegenwoordig ingespeeld op duurzaamheid. Altijd al in een kasteel willen trouwen? Hier kan het!.

Trend 2: geavanceerde technologieën

Ook verandert de technologie enorm in de evenementenbranche. De opkomst van Artificial Intelligence (AI) is een echte gamechanger voor de evenementen. Ai biedt een overvloed aan voordelen die organisatoren en deelnemers een naadloze en boeiende ervaring bezorgen. Het tilt bijeenkomsten naar een hoger niveau. Ook de silent disco een trend van tegenwoordig. Muziek gaat dan via koptelefoons.

Trend 3: diversiteit en inclusie

Een wereld waar inclusiviteit centraal staat, is het van grootste belang dat evenementen deze visie belichamen. Organisatoren dienen actief te streven naar diversiteit op het podium. Het doel hiervan is om een breed spectrum aan perspectieven en achtergronden te vertegenwoordigen, zodat iedereen zich welkom voelt en zichzelf weerspiegelt ziet.

evenement

Trend 4: persoonlijke ervaringen

Bij het nieuwe dimensie van evenementen staat persoonlijke ervaringen centraal. Er worden technologieën ingezet, zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Dit wordt gedaan om deelnemers volledig onder te dompelen in een wereld vol unieke, interactieve belevenissen. Niet langer draait het om het bijwonen van een evenement, maar om het actief beleven en deelnemen aan iets buitengewoons.

Knallende designs en entertainment

Een andere trend die we in 2024 meer terug zullen zien is het gebruik van knallende ontwerpen, entertainment en een spetterende styling. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van vuurwerkshows, vuuracts of LED-schermen. Er komen gedurende de tijd steeds meer mogelijkheden bij. Hierdoor kan er steeds meer buiten de kaders worden gedacht. Er bestaan tegenwoordig robots die cocktails kunnen maken en tegelijkertijd een praatje kunnen maken met het publiek.

Zakelijke evenementen-industrie

Ook staat de zakelijke evenementen-industrie niet stil. Het is een sector snel verandert en gevoelig is voor trends. Maar welke trends zijn dit nu eigenlijk?

Hybride evenementen

Een belangrijke trend is de hybride event-vorm. Dit is een combinatie van een live en een online event. Dit is voortgekomen uit de coronaperiode. Je wilt niet vanzelfsprekend een jetlag oplopen voor een zakelijk evenement aan de andere kant van de wereld. Hybride evenementen bieden hiervoor de oplossing.

Event-app

De Event-app is een tool voor het realiseren van interactie. Nu is het ook steeds meer een persoonlijke gids waarin je je persoonlijke programma kunt zien en notificaties kunt ontvangen. In deze app kunnen bezoekers ook heel gemakkelijk hun gegevens en voorkeuren aanvullen in het profiel.

Lees ook:  Een verbod op gokreclames en vanaf wanneer het in gaat!

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings