“Feierabend” zorgt voor goede momenten van ontspanning

19/11/2020
271
“Feierabend” zorgt voor goede momenten van ontspanning

Het is tegenwoordig voor veel mensen lastig om nog een lijn te trekken tussen thuiswerken en thuis zijn. Toch is het erg belangrijk en zeker nu in deze tijd om toch deze lijn tussen werk en ontspanning te trekken.

In Duitsland heeft men het woord om deze tijd van ontspanning juist aan te duiden namelijk: “Feierabend”. De vertaling van dit woord naar het Nederlands is niet zo gemakkelijk. Wanneer er wordt gekozen voor een letterlijke vertaling komt er iets uit zoals ‘feestavond’. Toch is deze vertalingen niet correct. Het is dan ook moeilijk om de essentie van het woord “Feierabend” te raken met een enkel Nederlands woord. De essentie kan beter worden geraakt met een combinatie van een aantal woorden. Dit komt dan neer op de volgende vertaling van “Feierabend”: “het einde van werkdag”.

Van te voren kan men denken dat het woord “Feierabend” dus feestavond betekent maar dat is dus niet zo. Het is dus puur het einde van de dag na het werk. Dit einde begint dan ook 17:00, 17:30 of 18:00. Het is eigenlijk echt een typisch Duits woord. Een Duitser zou dan ook de volgende zin kunnen zeggen: ‘Um 17:00 Uhr ist Feierabennd’. Dit betekent dan vertaalt naar het Nederlands: ‘Om 17:00 begint de vrije avond na het werk’. In het Duits worden al deze woorden dus samengevat in een woord.

De “Feierabend” is erg belangrijk

Doordat dus nu veel mensen vanuit thuiswerken schuiven de grenzen van werk en privé dichter naar elkaar toe. Dit zorgt er dus voor dat het moeilijk is om soms genoeg ontspanning te krijgen. Men weet namelijk niet altijd dat het dan soms goed is om even af te schakelen en niet meer bezig te zijn met werk. Wanneer er dan “Feierabend” wordt gezegd dan is het dus echt duidelijk dat vanaf dat moment het werk klaar is.

Thuiswerken is een groot verschil met werk

Probeer er dus ook voor te zorgen dat het moment van ontspanning duidelijk is. Zo zorg je er als thuiswerker voor dat je weet wanneer het klaar is. Niet meer nog even die mails checken of even kort dat stukje afmaken. Klaar is klaar! Normaal op kantoor is het dan namelijk ook klaar. Het voordeel van het werk op kantoor is dat er nog een reis naar huis aan vastzit. Normaal gesproken denk je dan nog even aan de dingen van werk. Maar vervolgens als je dan thuiskomt is het ook echt klaar. Je kunt dan immers niet meer inloggen op de computer om stukken af te maken. Door het thuiswerken kan dit wel. Toch moet je er dus voor je eigen bestwil voor zorgen dat dit wordt beperkt en misschien zelfs wordt voorkomen.

Lees ook:  Een groot personeelstekort in 2022

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings