Flinke correctie op de cryptomarkt als gevolg van onrust in China

23/09/2021
304
holo crypto kopen

Veel mensen verwachten het al: een correctie van de cryptomarkt in september. De gehele cryptomarkt zat aan het begin van de maand september weer aardig in de lift. De koers van de Bitcoin ging bijvoorbeeld weer richting de 44.000 euro. Deze koers werd voor het laatst gehaald tijdens het begin van 2021 waarin alle cryptokoersen een “All Time High” aantikte. Het hoogte punt van de Bitcoin koers op dat moment lag op zo’n 50.000 euro. Inmiddels zijn we een halvering verder. Mensen die laat zijn ingestapt zijn veel geld verloren. Zo zakte de koers van de Bitcoin en ook ander crypto’s enorm in. Het dieptepunt voor Bitcoin lag op zo’n 24.000 euro.

Een correctie lag in lijn der verwachtingen

Inmiddels waren meerdere crypto’s weer bezig aan een inhaal slag. Zo was de Bitcoin alweer geklommen naar zo’n 44.000 euro. Er waren een aantal zogenoemde experts die zich afvroegen of deze koers wel realistisch was. Zij stelden dan ook grote vraagtekens en voorspelde zelfs een correctie. Een van deze experts is het Amsterdamse ‘plan B’. Zij voorspelde een correctie in September. Toch is de verwachting nog steeds dat de Bitcoin uiteindelijk naar zo’n 100.000 euro zal gaan stijgen. De verwachting is dat deze waarde tegen het einde van 2021 wordt bereikt. De vraag is echter of dit zal gebeuren. Zo zijn er ook experts die verwachten dat na de daling van de koers naar 37.000 euro de virtuele munt nog verder zal wegzakken.

Waar komt deze correctie vandaan?

Dat de correctie er aan zou komen was dus op voorhand al duidelijk. De trigger voor deze correctie bestaat uit een combinatie van een aantal factoren. Als eerste zijn er problemen in China. Een van de grootste vastgoedondernemingen dreigt om te vallen. Dit zou ervoor zorgen dat vele miljoenen Chinezen in de problemen komen. Dit geldt overigens ook voor veel bedrijven. Zo heeft het vastgoedbedrijf heel veel geld geleend. Om lening te betalen werden nieuwe leningen afgesloten. Vervolgens werd met ander geleend geld geïnvesteerd in duur vastgoed. Achteraf blijkt nu dat deze investeringen niets opleveren. De gebouwen waarin werd geïnvesteerd staan namelijk leeg.

Wat doet Peking?

De grote vraag is nu of de Chinese regering gaat ingrijpen om het omvallen van dit grote vastgoedbedrijf te voorkomen. Als de regering niet ingrijpt zal het grote gevolgen hebben voor de Chinese economie. Daarnaast zullen de omliggende landen ook veel problemen krijgen. De angst die heerst binnen alle financiële markten is dat gevolgen van de problemen in China overslaan op de rest van de wereld.

Buy the dip

De gevolgen voor de cryptomarkt zijn vooraf niet te voorspellen. Zo zou het kunnen gebeuren dat de koers als gevolg van de problemen in China onderuit zal gaan. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat het gaat om een tijdelijke correctie. Dit zou betekenen dat de koers uiteindelijk weer gaat stijgen. Voor veel cryptohandelaren zou het betekenen dat de markt zich nu een dip bevindt. De handelaren zullen dan massaal bijkopen. Dit geldt niet alleen voor de bekende crypto’s zoals Bitcoin en Cardano maar ook voor het kopen van holo crypto. Toch blijft het speculeren op iets dat zou kunnen gebeuren. Voordat je gaat investeren in crypto’s is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s. Zo kan het gebeuren dat je je hele inleg verliest.

Lees ook:  Babyboom verwacht door corona

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings