Floortje Dessing herstelt op Bali na tropisch virus

30/08/2023
313
bali luxe beddengoed

Reiziger en televisiepresentatrice Floortje Dessing heeft haar veerkracht laten zien nadat ze afgelopen weekend getroffen werd door een tropisch virus tijdens haar verblijf op het betoverende eiland Bali, Indonesië. In een recente update deelde Dessing haar herstelverhaal met haar volgers.

Dessing, die bekend staat om haar avontuurlijke reizen en inspirerende reisprogramma's, deelde een foto van zichzelf op Instagram waarbij ze schreef: "Deze brekebeen loopt weer rond hoor." De presentatrice onthulde dat ze enkele dagen met "bonkende hoofdpijn" in bed onder duurzaam beddengoed had gelegen als gevolg van het virus.

Ze gaf een positieve draai aan haar situatie

De onverschrokken reizigster gaf een positieve draai aan haar situatie door te benadrukken dat Bali een overvloed heeft aan gezonde en verkwikkende plekken om te herstellen. "Het voordeel van op Bali omvallen is wel dat het er wemelt van de goeie 'gezonde' plekken om bij te komen," vervolgde ze.

Het virus legde Dessing neer op haar tweede dag op het eiland. Ze werd geconfronteerd met intense symptomen zoals braken, gebrek aan eetlust en aanhoudende hoofdpijn. Toch liet ze zien dat haar vastberadenheid sterker was dan het virus, en ze herstelde met vastberadenheid en positieve energie.

Het was een werkbezoek aan Bali

Dit incident gebeurde tijdens Dessings werkbezoek aan Bali. Naast haar persoonlijke reiservaringen, maakt ze zich sterk voor een belangrijk en actueel onderwerp: de bewustwording rond het gebruik van wilde dieren voor toeristische doeleinden. In een wereld waar toerisme vaak onbedoeld schade kan toebrengen aan natuur en dierenwelzijn, probeert Dessing de aandacht te vestigen op deze kwestie.

Op haar social media accounts deelde Dessing haar missie met haar volgers: "Hopelijk kunnen we verhalen maken die uitleg geven over hoe het écht zit." Ze roept reizigers op om zelf te beslissen of ze attracties die wilde dieren betrekken nog willen bezoeken tijdens hun vakantie.

Deze recente ervaring van Floortje Dessing benadrukt niet alleen haar vastberadenheid en veerkracht, maar ook haar toewijding aan duurzaamheid en bewust reizen. Haar werk gaat verder dan alleen avontuurlijke ontdekkingen; het draagt ook bij aan een groter bewustzijn over de wereld om ons heen. Met haar herstel op het prachtige eiland Bali benadrukt Dessing eens te meer dat de wereld ons altijd blijft verrassen, zowel met uitdagingen als met buitengewone kansen voor herstel en groei.

Gezondheidszorg op Bali

Terwijl reizigers zich onderdompelen in de betoverende schoonheid van Bali, is het van cruciaal belang om bewust te zijn van mogelijke gezondheidsrisico's die inherent zijn aan deze tropische bestemming. Zoals bij vele andere exotische locaties, kunnen enkele specifieke gezondheidsproblemen zich voordoen waar reizigers zich bewust van moeten zijn.

Bali heeft helaas haar eigen deel van ziektes die reizigers kunnen treffen. Tot de meest voorkomende behoren tyfus, denguekoorts en maaginfecties. Tyfus, vaak overgedragen via besmet water of voedsel, benadrukt de noodzaak van voorzorgsmaatregelen zoals het consumeren van gebotteld water en het nuttigen van goed bereid voedsel. Denguekoorts, overgedragen door muggen, brengt griepachtige symptomen met zich mee. Muggenwerende middelen en het vermijden van stilstaand water dragen bij aan preventie. Maaginfecties kunnen worden voorkomen door rauwe of onvoldoende gekookte gerechten te mijden en een zorgvuldige handhygiëne te hanteren.

Lees ook:  4 tips om zelfs de drukste werkdagen te overleven

De gevarieerde culinaire scene en het rijke culturele erfgoed van Bali zijn een onmiskenbaar deel van de reiservaring. Echter, een zorgvuldige benadering van voedselveiligheid is van groot belang om onaangename gezondheidscomplicaties te vermijden. Het genieten van de lokale keuken kan hand in hand gaan met verstandige keuzes om mogelijke maaginfecties te voorkomen.

Reizigers wordt geadviseerd om zich goed voor te bereiden voordat ze naar Bali reizen. Het naleven van gezondheidsrichtlijnen, het vermijden van risicovol voedsel en het dragen van geschikte muggenwerende middelen zijn stappen die kunnen bijdragen aan een zorgeloze en gezonde vakantie-ervaring. Voor degenen die van plan zijn Bali te bezoeken, is bewustwording van de gezondheidsrisico's net zo essentieel als het verkennen van de adembenemende landschappen en culturele schatten van dit exotische eiland.

bali

Let op deze symptomen tijdens je vakantie

Tijdens je welverdiende vakantie is het belangrijk om alert te blijven op mogelijke gezondheidsproblemen. Let op de volgende symptomen om snel te kunnen reageren en indien nodig medische hulp in te schakelen:

 • Koorts: Een plotselinge en aanhoudende stijging van de lichaamstemperatuur kan wijzen op een infectie of andere gezondheidsproblemen.
 • Buikpijn en diarree: Deze symptomen kunnen duiden op voedselvergiftiging of maaginfecties. Ernstige diarree kan uitdroging veroorzaken.
 • Braken: Overmatig braken kan leiden tot uitdroging en moet serieus worden genomen, vooral als het langer aanhoudt.
 • Huiduitslag: Een onverklaarbare huiduitslag kan wijzen op allergische reacties, insectenbeten of huidinfecties.
 • Hoofdpijn: Aanhoudende of ernstige hoofdpijn kan variëren van een onschuldige spanning tot iets serieuzers zoals een migraine of zelfs infectieziekten.
 • Vermoeidheid: Als je je buitensporig moe voelt, zelfs na rust, kan dit wijzen op verschillende onderliggende oorzaken.
 • Ademhalingsproblemen: Kortademigheid, piepende ademhaling of pijn op de borst kunnen wijzen op ademhalingsproblemen.
 • Misselijkheid: Voortdurende misselijkheid kan een teken zijn van verschillende gezondheidsproblemen, van eenvoudige maagklachten tot ernstigere aandoeningen.

Als je een of meerdere van deze symptomen ervaart, neem dan geen risico's. Raadpleeg een medische professional om een juiste diagnose te krijgen en tijdig behandeld te worden. Het is verstandig om op je gezondheid te letten, zodat je vakantieplezier niet verstoord wordt.

Wat te doen als je ziek wordt op vakantie

Het is nooit leuk om ziek te worden tijdens je vakantie, maar het kan helaas gebeuren. Hier zijn enkele tips om je te helpen als je ziek wordt terwijl je van je reis geniet.

 • Zoek medische hulp: Als de symptomen ernstig zijn of aanhouden, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Raadpleeg een lokale arts, een kliniek of het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
 • Hydrateer en rust uit: Blijf gehydrateerd en geef je lichaam rust. Voldoende water drinken en voldoende rust nemen kunnen je herstelproces versnellen.
 • Medicatie: Als je voorgeschreven medicatie gebruikt, zorg er dan voor dat je deze bij de hand hebt. Overleg met een arts voordat je zelf medicijnen inneemt.
 • Verzorging en voeding: Eet licht verteerbaar voedsel en vermijd vet en gekruid eten. Thee en bouillon kunnen kalmerend zijn voor de maag.
 • Blijf geïsoleerd: Als je een besmettelijke ziekte hebt, probeer dan anderen niet te besmetten. Blijf in je accommodatie om de verspreiding te voorkomen.
 • Verzekering: Als je een reisverzekering hebt, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij om te weten wat je vergoed kunt krijgen.
 • Communicatie: Houd je reisgenoten en familie op de hoogte van je gezondheidstoestand, zodat ze op de hoogte zijn en je kunnen ondersteunen.
Lees ook:  Moeten wij bang zijn voor Rusland?

Onthoud dat je gezondheid voorop staat. Volg deze tips en zoek professionele medische hulp indien nodig om ervoor te zorgen dat je snel weer op de been bent en kunt genieten van je reis.

Lees ook Waarom is sparen moeilijk voor veel Nederlanders?

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings