Fraude bij de belasting komt nog steeds voor

26/02/2021
246
belastingtelefoonbellen.nl

In 2020 zijn er meerdere zware gevallen geweest van btw-fraude. In de zomer van 2020 zijn er zelfs twee autohandelaren in de cel gezet voor 4 tot 5 jaar. De twee mannen waren betrokken bij een grootschalige btw-fraude. Ze verkochten jarenlang auto’s, waarover geen omzetbelasting werd afgedragen. De fiscus liep hierbij 15 miljoen euro mis. Belastingzaken zijn vaak complex en daardoor kunnen er fouten gemaakt worden bij het invullen. Het kan voorkomen dat je onterecht toeslag krijgt of te weinig inkomstenbelasting betaalt, dit moet je dan terugbetalen met soms een boete. Dit moet natuurlijk voorkomen worden en daarom is het mogelijk om de belastingtelefoon te bellen op belastingtelefoonbellen.nl.

4 tot 5 jaar de cel in

Ruim voor 75 miljoen euro werd er aan auto’s verkocht aan bedrijven in het buitenland. Er hoeft geen btw te worden afgedragen aan deze verkopen volgens de Europese belastingregels. Zolang de buitenlandse koper dat in zijn eigen land doet. Maar de 28 bedrijven waaraan de auto’s werden verkocht, droegen de verschuldigde btw niet af. Het bedrijf plofte toen de belastingdienst hier achter kwam. Daarna werd er vlug een ander bedrijf opgericht. Opmerkelijk was dat de auto’s allemaal contant werden afgerekend. Toen een van de mannen in 2017 werd aangehouden, had hij een rugzak in zijn auto liggen van 323.000 euro aan cash. Ook had hij een pistool en stroomstootwapen bij zich.

Fagron moet 1,6 miljoen terugbetalen

Een frauderende financieel manager van Fagron en zijn medeplichtigen moeten 1,6 miljoen euro terugbetalen die zij stalen van het beursgenoteerde farmabedrijf uit Rotterdam. Met het geld heeft de manager zijn eigen woning van 620.000 euro betaald, een tuin van 46.000 euro laten aanleggen en hij heeft een Mini Cooper van 14.000 euro voor zijn vrouw betaald. De fraude werd pas laat ontdekt omdat het niet om gigantische bedragen ging. De ex-financieel manager is zijn huis verloren en zijn vakantiehuis op Ibiza. Dit valt nog mee in vergelijking met de consequenties van de fraude hierboven. Nog steeds komen er nog veel fraudes voor bij de belastingdienst, maar niet altijd worden ze ontdekt.

Lees ook:  Vermogen rapper Boef

Recent

De ultieme roadtrip routes in Nederland

Steeds meer mensen hebben schulden bij bekenden

Eikenprocessierups, vermoedelijk weinig overlast dit jaar!

Eiffeltoren gesloten vanwege staking

Digitale weerbaarheid van Uber op de proef gesteld

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings