Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

25/09/2023
89
de jong barcelona

Tijdens de wedstrijd tussen Barcelona en Celta de Vigo (3-2) moest de Jong al na 36 minuten van het veld af. In het begin leek het een lichte enkelblessure, maar toen de Jong maandag op het trainingsveld verscheen met krukken was het erger dan gedacht. Xavi geeft tijdens de persconferentie geen precieze tijd aan. Men rekent er echter op dat de Jong pas medio november terug zal keren op het veld.

Het is maar de vraag hoe snel de Jong kan herstellen van deze blessure. Wat dit gaat betekenen voor zowel Barcelona als Oranje is nog onduidelijk. Xavi zei in het interview "we zullen na de interlandperiode kijken hoe het met hem gaat. Hopelijk herstelt hij goed".

Wie vervangt de Jong?

Hoe het nu met Barcelona verder gaat, is maar de vraag. Door de blessure valt de centrale positie open die nu vervangen moet worden. Oirol Romeu lijkt de meest logische oplossing voor het probleem. Toch bevestigde Xavi dat dit ook een toekomstige rol kan zijn voor Ilkay Gündogan. Wie er definitief op de plek komt te staan is nog maar de vraag.

Voor de Catalanen komt de blessure van de Jong ook ongelegen. Er wachten komende tijd een aantal zware duels, onder andere tegen FC Porto (uit, 4 oktober) en Shakhtar Donetsk (thuis, 25 oktober) in de Champions league en de El Clásico tegen Real Madrid (thuis, 28 oktober).

Wat moet Oranje nu?

Bondscoach Ronald Koeman begint zich zorgen te maken over de positie van de Jong bij de aankomende wedstrijden. Het worden twee zware wedstrijden tegen de koploper Frankrijk (15 punten) en nummer drie Griekenland (9 punten).

De blessure van de Jong is een flinke tegenvaller voor Koeman. In maart kon de Jong er ook niet bij zijn met de eerste wedstrijd tegen Frankrijk, die werd verloren met 4-0. De 54-voudig international is een belangrijk puzzelstuk in het elftal van Koeman, maar er wordt gemanifesteerd dat hij toch nog in actie kan komen (klik hier voor de betekenis van manifesteren). Op 13 oktober wordt de wedstrijd tegen Frankrijk gespeeld in de Johan Cruijff Arena en 3 dagen later wacht in Athena de confrontatie met Griekenland.

Koeman heeft zijn voorselectie echter bekend gemaakt waar de Jong nog bij zit. De andere middenvelders die in de voorselectie zitten. Zijn Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord).

Het is maar de vraag of Barcelona punten gaat verspelen in de aankomende wedstrijden zonder de Jong op het middenveld. Maar ook dat Oranje het voor elkaar krijgt om te winnen van Frankrijk en Griekenland. Ben je nu benieuwd waarom Hakim Zyiech mogelijk in de problemen komt met zijn transfer? Klik hier voor het hele verhaal. En zit je liever achter de PlayStation of XBOX? Lees dan vooral hoe je een professionele e-sporter kan worden.

Lees ook:  Wat als de liefde écht op is?

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings