Een professionele e-sporter worden

22/06/2023
64
e-sporter

De e-sporter behoort tot de sporttalenten van een nieuwe generatie. Lange tijd was er veel kritiek op dit sportgenre. Er werd ontkend dat het eigenlijk een echte sport was. Inmiddels is het denken echter veranderd en zien steeds meer mensen in dat e-sporters een hoog prestatieniveau moeten laten zien om te kunnen overleven in hun branche.

Geld verdienen aan gamen

De concurrentie is hevig geworden, want videogames zijn al lang geen pure hobby meer. Veel mensen verdienen hun brood met games, en dat geldt natuurlijk ook voor e-sporters. E-sporters trainen elke dag vele uren en hebben veel stress. Degenen die de hele dag achter de PC of voor de console zitten om te trainen voor hun e-sports carrière hebben een goede balans nodig in hun vrije tijd.

Sommige spelers kiezen ervoor om bij casino777 te spelen voor de afwisseling, terwijl anderen liever sporten in de frisse lucht. Daarna is het mogelijk om verder te trainen met een nieuw opgeladen concentratieniveau. En concentratie is nodig als je in de topcompetitie van e-sports wilt spelen.

Wat is e-sport?

E-sport is een elektronische sport. De sportieve prestaties worden als het ware uitgevoerd binnen videogames. In de regel worden de spellen gespeeld op een pc of console zoals PlayStation of Xbox. De sport beperkt zich al lang niet meer tot online duels.

Elk jaar vinden er over de hele wereld grote e-sporttoernooien plaats met bekende teams of individuele spelers, die duizenden fans naar de arena's weten te krijgen om de e-sportwedstrijden live op locatie te bekijken. E-sports is een fenomeen geworden en de atleten zijn echte sterren.

E-sport en social media

Veel e-sportspelers hebben een groot aantal volgers op hun sociale mediakanalen en kunnen hun salaris aanvullen door merchandise te verkopen. Wat betreft de videogames die worden gespeeld, is er een breed scala. In de regel richt een speler zich op één bepaald spel om in dat spel een van de beste tegenstanders ter wereld te worden. De bekendste en populairste spellen op het gebied van e-sports zijn League of Legends, Counter-Strike en Fortnite.

e-sporter

Er zijn echter nog veel meer spellen die zeer ruim vertegenwoordigd zijn in de e-sportsector. Wat alle spellen gemeen hebben, is dat er regelmatig grote evenementen plaatsvinden waarbij spelers veel prijzengeld kunnen winnen. Als je deze evenementen haalt, kun je een zeer goede boterham verdienen als e-sporter, maar er zijn veel hindernissen op je weg.

Hoe word je eigenlijk een e-sporter?

Iedereen die van plan is zijn brood te verdienen als professioneel e-sporter moet hier veel tijd, moeite en budget in steken. E-sporter worden is in principe niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is technologie, zoals een pc of een spelconsole, en toegang tot internet.

Je kunt online meedoen aan wereldwijde toernooien in de desbetreffende games en proberen bij de wereldtop te horen. Je zult echter al snel merken dat de concurrentie erg hevig is. In de online speltypen van League of Legends, Counter-Strike en dergelijke staan zeer sterke spelers te wachten en de duels zijn allesbehalve gemakkelijk. Je moet deze tegenstanders echter wel kunnen verslaan als je bij de echt grote spelers wilt horen.

Lees ook:  Bruiloften duur na corona? Dat hoeft niet!

Trainen als e-sporter

Feit is dat veel e-sporters hun eerste ervaring opdoen in de online modus. Op deze manier is het mogelijk om je vaardigheden in het spel te verbeteren en elke dag goede trainingssessies af te werken. De weg naar een professionele e-sporter gaat gepaard met een extreem groot aantal trainingsuren. Professionals geven aan dat ze tussen de 8 en 12 uur per dag trainen. Deze tijd besteden ze alleen aan een specifiek spel.

e-sporter

Hierdoor worden ze steeds beter en slagen ze erin om zich omhoog te spelen in het klassement. Degenen die er door hun talent en vaardigheid in slagen om bijzonder succesvol te spelen, kunnen de interesse van een professioneel team op zich vestigen. Als je een professioneel contract krijgt bij een gevestigd team, kun je de grote doorbraak maken in de e-sports scene.

Voorwaarden om door te breken

Een zeker basistalent voor videogames moet zeker aanwezig zijn. Veel van de bekendere e-sportsgames zijn echter geschikt om met tijd en veel geduld te leren. Zo kun je in de loop van weken en maanden de nodige vaardigheden opdoen om een van de beste spelers ter wereld te worden. De basisvereisten zijn echter een goede hand-oogcoördinatie, uitstekende reflexen en inzicht in het videospel. Bovendien is het, vooral bij teamspellen, van groot belang om als team te kunnen communiceren. Teamwork is een belangrijk onderdeel van e-sports.

Omdat veel e-sporters erg aanwezig zijn in de media, moet er ook veel activiteit zijn op het gebied van sociale media. Fans zijn meestal vrij jong en verwachten hun favoriete spelers te vinden op Facebook, Twitter, Instagram en dergelijke, uitgaande van regelmatige content. In feite hebben grote e-sportspelers de praktische mogelijkheid om een goed extra inkomen te verdienen via hun sociale mediakanalen en reclame te maken voor hun sponsors, evenementen en eigen merchandise.

e-sporter sponsors

E-sporters verdienen als echte atleten

In het verleden werden fans van videogames vaak nerds genoemd, en hoewel de term inmiddels ten goede is veranderd, kunnen we constateren dat er nu veel mensen zijn die veel geld verdienen met videogames. Dit heeft niet alleen direct betrekking op e-sports, maar ook op de factor streaming en Let's Plays.

Video- en streamingplatforms zoals YouTube en Twitch zijn een grote hulp voor e-sportspelers om hun gemeenschap te bereiken met videocontent. Ze verdienen ook veel geld met deze content als ze het bijbehorende bereik kunnen laten zien in de vorm van klikcijfers. E-sporters zijn in deze tijd erkende atleten, omdat hun prestaties niet meer in twijfel kunnen worden getrokken. Het vergt veel training, tijd, geduld, vaardigheid en passie als je wilt slagen als e-sporter. Vooral jonge mensen dromen ervan om ooit professioneel videogames te kunnen spelen, maar de eerste stappen om dat te bereiken zijn moeilijk.

Bovendien is het de moeite waard om te vermelden dat de eigenlijke carrière als e-sporter meestal niet lang duurt. Door de afnemende reflexen op oudere leeftijd is het normaal dat e-sporters hun actieve carrière beëindigen als ze achter in de 20 zijn. Vanaf dat moment werken ze vaak als coach of manager en bouwen ze een nieuwe carrière op.

Lees ook:  Jongeren willen geen vast contract meer

Lees hier over AI en hoe goed het is in het spelen van spelletjes.

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings