Goed nieuws om de week lekker mee te beginnen

02/11/2020
315
Koraalrif

Het is belangrijk dat we in deze tijden van Corona ook eens kijken naar het goede en leuke nieuws op onze wereld. Vandaar dat er vandaag een tweetal artikels zijn geselecteerd om jou met een lach te laten beginnen aan deze week.

Nieuw koraalrif ontdekt

In Australië is een enorm koraalrif ontdekt. Het Rif is volgens onderzoekers het grootste rif dat is gevonden in de afgelopen 120 jaar. Het 500 meter hoge koraalrif is gevonden bij het bekende Great Barrier Reef.

Het rif is gevonden tijdens een expeditie in de buurt van het Great Barrier Reef. De hoogte van het rif is met 500 meter hoger dan de meeste gebouwen in Europa. De top van rif ligt dan ook maar 40 meter onder het wateroppervlak.

Een aantal andere riffen zijn gevonden in de 19e eeuw. De kennis en middelen die men toen had, waren heel erg beperkt. Het is dus eigenlijk een direct gevolg van jaren lang onderzoek en de juiste middelen dat dit nieuwe rif nu is gevonden. Zo verkent de mensheid zijn eigen planeet elke dag steeds beter.

Koraalrif

Voetbal

Opmerkelijk nieuws vanuit Spanje vandaag. De wedstrijd tussen Vinarós en A.C.D. Peñíscola in een Spaanse regionale competitie lijkt op wonderlijke wijze te worden beslist door de keeper van Vinarós. Hij maakt namelijk in de 95ste minuut van de wedstrijd op fraaie wijze de 1-1 voor zijn ploeg.

De keeper schiet de bal net buiten de 16 meter strak rechtsonder in de hoek van het doel. De bal draait vlak langs een aantal verdedigers maar belandt dus toch in het doel. Enkele seconden later springen al zijn ploeggenoten stuk voort stuk over hem heen. De keeper heeft namelijk de beslissende treffer gemaakt in de extra tijd.

De wedstrijd is echter, nog niet afgelopen. Al feestend loopt de keeper terug naar zijn doel. Hij draait zich nog een paar keer met zijn rug om naar het veld om zelf even te kunnen genieten van zijn doelpunt. Wanneer hij zich weer terug draait ziet hij tot zijn schrik dat er een bal richting zijn doel vliegt. De scheidsrechter heeft de wedstrijd weer hervat en de keeper was nog bezig met juichen. De bal vliegt vervolgens over de keeper heen en belandt in het doel. 1-2 wordt daarmee de stand. Het feestje van de keeper en zijn team was dus helaas maar van korte duur.

Voor beelden bekijk de link hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=9kaZgbo5MVI

Lees ook:  Brouwers verzetten zich tegen de belastingverhoging op alcohol vrij bier

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings