Goed slapen met warm weer

18/07/2022
384

Er is deze week extreem warm weer voorspelt. Het zou in sommige delen van het land zelfs richting de 40 graden kunnen gaan. Sommigen vinden dit heerlijk terwijl anderen het liefst een aantal graden kouder willen. Overdag is het vaak makkelijk om verkoeling te vinden door naar het zwembad te gaan of een ijsjes te eten. In de nacht is het echter vaak een stuk moeilijk om het koel te krijgen. Hoe zorg je er in deze tropische week voor dat jij het hoofd ook ‘s nachts koel kunt houden?

Airco of ventilator

Het fijnste om te hebben is natuurlijk een airco. Een airco blaast namelijk koude lucht waardoor het binnen lekker koel blijft. Wel kan een airco zorgen voor een loopneus of een pijnlijke keel. Helaas beschikt niet iedereen over een airco. In zo’n geval zorgt een ventilator vaak al voor een verkoelend windje. Ook al koelt een ventilator niet, het windje zorgt toch voor een wind die vaak fijn aanvoelt.

Verkoelende pyjama en dunne lakens

Probeer daarnaast met zoveel mogelijk verkoelende stofjes te slapen. Denk bijvoorbeeld aan satijn of een sport stofje dat het vocht goed opneemt. Sommige stofjes kunnen er namelijk voor zorgen dat het nog warmer aanvoelt. Ook kan het zo zijn dat de stof jouw zweet niet goed opneemt waardoor het slapen ook niet fijn is. Kies daarom voor een dun laken en een hoeslaken dat verkoelend is. Dat kan ervoor zorgen dat jij de nacht relatief koel door kunt komen en niet wakker hoeft te worden in het zweet.

Kalmerende middelen voor een betere slaap

Mocht je echt veel moeite hebben met goed slapen, dan zou je ook nog kunnen kiezen voor bepaalde kalmerende middelen. Zo zorgt melatonine ervoor dat er meer slaaphormoon wordt aangemaakt waardoor je extra moe wordt. Dit is een relatief natuurlijk product waarmee je waarschijnlijk een stuk beter kunt slapen. Ook kun je onderzoek doen naar een flunitrazolam dosage. Onderzoek doen naar dit middel zou uiteindelijk ook kunnen zorgen voor meer rust tijdens het slapen.

Kortom, hoe fijn het warme zomerweer ook is, slapen kan soms erg lastig zijn met hoge temperaturen. Probeer daarom de ruimte koel te houden, maar zorg ook voor koele stofjes in bed om de warmte te minimaliseren. Mocht je dan alsnog niet kunnen slapen, dan kun je eventueel kalmerende middelen nemen om extra goed in slaap te komen.

Lees ook: Meer verhuizingen door een toename van het aantal scheidingen.

Lees ook:  Het vegetarisch voedingsschema

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings