Meer verhuizingen door een toename van het aantal scheidingen

13/11/2022
224
scheiding

In Nederland wordt steeds vaker gekozen om ongehuwd samen te wonen met bijvoorbeeld de kinderen. Dat is dan ook niet meer dan logisch omdat de hoeveelheid scheidingen alleen maar aan het stijgen is. Daardoor is er ook een stijging van het aantal verhuizingen. Een scheiding en een verhuizing in bijvoorbeeld Limburg kost dan ook veel moeite en tijd. In dit artikel ga ik een aantal zaken rondom het scheiden vertellen.

De ontwikkeling

Uit onderzoek is gebleken dat er een ontwikkeling gaande is op de kijk naar echtscheidingen. Ongeveer 75% van de Nederlanders kijkt met een schuin oog naar de toename van de hoeveelheid echtscheidingen. Ongeveer 40% van de huwelijken zijn de afgelopen paar jaar geëindigd in een scheiding. Dan kijk je er ook niet raar van op dat er zo negatief naar scheidingen wordt gekeken. Dit percentage was in de jaren 70 ongeveer 15 procent. Dit is veel lager. Toch blijkt er uit onderzoek dat een relatie tijdens een huwelijk stabieler is. Dus dit kan ook leiden tot nog meer “scheidingen” en verhuizingen.

Verschil

De groep die het meest neutraal naar deze ontwikkeling kijkt zijn de veertigers. Ouderen mensen en jongeren hebben een kritischere kijk op scheidingen. Ook wordt er ook een verschil waar genomen bij mensen die al een scheiding hebben meegemaakt en mensen die dit niet hebben. Wanneer je een scheiding achter de rug hebt, kun je hier misschien ook de voordelen van inzien.

Mensen wachten langer met trouwen

Naast de blik op het huwelijk wordt er nog een andere ontwikkeling waargenomen. Mensen wachten tegenwoordig langer om te gaan trouwen. Daarnaast zien we ook dat mensen langer wachten om kinderen te krijgen. Dit doen ze namelijk meestal pas als ze zijn getrouwd. De Nederlanders willen eerst alles op orde hebben en dan pas beginnen aan kinderen.

Dit was het dan, ik hoop dat je dit artikel interessant vond. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook over het nut van reviews en over een VOG bij vrijwilligers van sportclubs.

Lees ook:  Opletten geblazen

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings