De grootste Youtubers van Nederland

20/11/2020
749
grootste Youtubers Nederland

Op plek 5 vinden we Milan Knol

De groostste YouTubers van Nederland zijn als volgt: Milan begon in 2010 op YouTube met het kanaal DitIsMilan. Hij maakte op dit kanaal voornamelijk Sketches. Drie jaar later koos Milan ervoor om samen met een aantal andere Youtubers een nieuw kanaal op te richten. Dit kanaal kreeg de naam 'DagelijksHaaDee'. Op dit kanaal waren meerdere mensen actief. Bovendien konden kleinere Youtubers gastrollen krijgen om zo hun bekendheid te vergroten. Na een succesvolle periode koos Milan Knol er uiteindelijk voor om DagelijksHaaDee te veranderen in Milan Knol. Dit kanaal bestaat nog altijd. De bekendste video van Milan is ‘Ik wilt fietsen’. Milan heeft 1,39 miljoen en is de broer van Enzo Knol. Enzo komen we later in deze lijst met de grootste Youtubers van Nederland nog tegen.

Op plek 4 staat TopNotch

TopNotch is het grootste platenlabel van Nederland en is eigendom van Kees de Koning. TopNotch is het huis van een aantal van Nederlands grootste artiesten. Denk hierbij aan Ronnie Flex Lijpe, maar ook Lil Kleine en De Jeugd van Tegenwoordig vertegenwoordigen dit label. Het Youtubekanaal van TopNotch brengt wekelijks verschillende muziekvideo's uit en deze worden massaal bekeken. Dit kanaal is opgericht in 2006 en bevat met name Nederlandstalige rapmuziek. Het kanaal heeft op dit moment 1,71 miljoen abonnees.

Op plek 3 staat Dylanhaegens

De Limburgse Youtuber is actief sinds 2010 en is met name bekend van zijn kindvriendelijke content. Zo zijn de bekendste video’s de “Top 10” lijstjes. Het concept van deze video’s is dat er 10 punten zijn. Vervolgens wordt er dan een onderwerp gekozen en daar worden dan 10 dingen over gezegd. Deze dingen worden verwerkt in sketches en fragmenten. De insteek van deze video’s is met name humor en ook een stukje kennis bijbrengen. Haegens maakt zijn video’s niet alleen. Vast onderdeel zijn namelijk Rick Vermeulen, Teun Peters en zijn vrouw Marit Brugman. Naast YouTube heeft Haegens ook al een eigen film. Daarnaast verkoopt hij natuurlijk ook bergen met Dylanhaegens merchandise. Haegens heeft op dit moment 1,81 miljoen abonnees.

grootste Youtubers van Nederland

Op plek 2 vinden we de heren van StukTV

Begonnen in 2011 en inmiddels is het kanaal enorm gegroeid. Thomas van de Vlugt, Stefan Jurriens en Giel de Winter zijn de grote sterren van dit kanaal. De bekendste serie van het trio is ‘Jachtseizoen’. Deze serie wordt al meerdere jaren geüpload en blijft nog altijd grote hoeveelheden kijkers trekken. Zoveel dat de afleveringen inmiddels ook worden uitgezonden op Tv.

De afleveringen worden wekelijks geüpload en pakken met gemak meer dan één miljoen weergaven. Het concept van Jachtseizoen is dat een bekende Nederlander wordt uitgedaagd om uit handen te blijven van het trio gedurende een bepaalde periode. Het is een soort van Manhunt. Het lukt het trio vaak om grote BN’ers te strikken voor het programma.

In 2018 verkochten de drie het kanaal aan Talpa. Steeds meer gevestigde ordes binnen het medialandschap zagen dan ook in dat YouTube een nieuwe, belangrijk markt was. Het kanaal van StukTV voerde een jarenlange strijd met de nummer 1 van deze lijst. Beide kanalen verschillen echter niet veel als het gaat om abonnees. Deze aantallen zijn belangrijk omdat aan de hand hiervan wordt bepaald wie de grootste van Nederland is. StukTv heeft nu 2,46 miljoen abonnees.

Lees ook:  De consumptiecultuur: fast fashion

De grootste Youtubers van Nederland: Enzo Knol

Nummer 1 op deze lijst is Enzo Knol en hij mag zich daarmee de grootste Youtuber van Nederland noemen. Zijn kanaal heeft momenteel 2,5 miljoen abonnees! Zoals eerder vermeld is Enzo de broer van Milan Knol die ook in deze lijst voorbij kwam.

Enzo Knol is vooral bekend geworden door zijn dagelijkse vlogs. Hij maakt elke een video waarin hij de kijker meeneemt in zijn dagelijks leven. Inmiddels heeft Enzo Knol meer dan 2500 vlogs op zijn kanaal staan. Het lijkt er wel op dat Enzo Knol het hoogte punt van zijn kanaal al een tijdje geleden heeft bereikt. Zijn bekendste video’s zijn namelijk allemaal van zo’n 5 jaar geleden. De bekendste video van Enzo is de Breakup video. In deze video vertellen Enzo en zijn voormalige vriendin Dee dat het erop zit. Dee en Enzo gaan uit elkaar. Dit maakte veel los binnen YouTube Community en zorgde bovendien voor veel roddels. Dit is inmiddels al ruim 3 jaar geleden.

Naast zijn vlogs op YouTube is Enzo Knol ook bekend als stemacteur en optredens op televisie. Daarnaast heeft Knol een aantal pop-upwinkels van zichzelf geopend en heeft hij een grote webshop met zijn eigen merchandise.

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings