Het nieuwe jaar in met de corona maatregelen

04/11/2020
301
schoonmaakbedrijf eindhoven

Oudejaarsavond: Op deze avond zijn oliebollen, vuurwerk en champagne overal. Normaal ga je lekker met al jouw vrienden en familie het nieuwe jaar in, samen toosten en elkaar kussen op het nieuwe jaar. Dit jaar zal dit helaas niet kunnen plaatsvinden op deze manier. Benieuwd hoe je oudejaarsavond viert tijdens Corona? Daar willen wij graag bij helpen.

Oudejaarsavond vieren tijdens Corona

Tijd om te feesten! Je wilt oudejaarsavond doorbrengen met jouw vrienden of familie. Vanwege het coronavirus is dit een beetje lastig omdat we afstand van elkaar moeten houden. We kunnen het feest echter op veel manieren vieren.

Oude en nieuwe gids

Allereerst vinden we het belangrijk om te benadrukken dat we veel belang hechten aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat je geen handen moet schudden, je handen vaak moet wassen en een afstand van 1,5 meter aanhoudt. Hoewel dit moeilijk is, houdt het ons gezond.

Vooral bij het drinken van alcohol kunnen de richtlijnen vervaagd zijn. Let daarom goed op en blijf uw gezond verstand gebruiken. We hopen natuurlijk dat er in 2021 minder beperkingen komen.

Oud en nieuw liggen 1,5 meter uit elkaar

Een feest als oudejaarsavond vereist enige creativiteit. Het is echter zeker niet onmogelijk om op 1,5 meter afstand een gezellige bijeenkomst te organiseren. Ben je nieuwsgierig? We geven je enkele tips.

1) Creëer voldoende ruimte

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is. De afstand van 1,5 meter kan alleen worden aangehouden als er voldoende ruimte is. Kies daarom voor een ruimtelijke locatie en nodig niet te veel mensen uit. Immers, hoe kleiner de groep, hoe gemakkelijker het is om afstand te houden.

2) Gebruik gezond verstand

Tijdens oudjaarsavond kan er nog wel wat champagne gedronken worden en dit hoort er ook zeker bij, maar blijf je gezond verstand gebruiken. Na een paar glazen zullen grenzen geleidelijk verdwijnen en blijft afstand bewaren nog steeds belangrijk.

3) Vier het feest zoveel mogelijk buiten

Het coronavirus verspreidt zich minder snel in de buitenlucht. Wil je het feest met meer mensen vieren? Kies dan voor een openluchtfeest. Dit is echter geen vrijstelling voor de 1,5 meter regel. In de buitenlucht dient deze net zo gehandhaafd te worden.

Hoe organiseer je een bijeenkomst in de buitenlucht? Eenvoudig, een partytent opzetten, een vuurplaats aansteken en eventueel wat dekens verdelen. Versier de tent met linten, discoballen en leuke aankledingen en zo ga je feestelijk het nieuwe jaar in.

Vuurwerkshows

Normaal met nieuw jaar zijn er rond middernacht prachtige vuurwerk shows waar je naar toe kunt gaan. Dit jaar zullen er wel shows zijn, maar niet massaal plaatsen waar mensen samen zullen gaan kijken. Dit heeft alles met de veiligheidsmaatregelen te maken. Schoonmaakbedrijf Eindhoven voorspelt dat er hierdoor een stuk minder afval op openbare plaatsen terecht zal komen.schoonmaakbedrijf eindhoven

Lees ook:  Fraude bij de belasting komt nog steeds voor

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings