Het silent disco concept is nog steeds populair

13/04/2021
385
silent disco

Een aantal jaren geleden was er nog veel kritiek op Silent Disco. Zo was er veel kritiek op het feit dat je met niemand kon praten tijdens deze avonden. Het werd dan ook een beetje gezien als een eenzaam iets. Iets waar je niet veel aan had op sociaal gebied. Daarom zijn er ook veel clubs en cafés die dit concept een lange tijd niet gebruikt hebben. Nu tijdens Corona zie je dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van Silent Disco. Vooral onder de studenten en studentenverenigingen wordt het een steeds populairder iets.

De opkomst van Silent Disco

Lang geleden werd de Silent Disco geïntroduceerd. Het is niet 100% zeker waar dit eerste nieuwe soort feestje plaats vond. Waarschijnlijk is dit of in 1999 of 2002 geweest. In 1999 was er namelijk een vergelijkbaar feestje in Texas. Dit feestje was niet meteen populair onder de bezoekers. Hierdoor was het dus ook iets wat niet in een keer veel aandacht kreeg. Dit gebeurde pas enkele jaren later , in 2002. In dit jaar werd er namelijk een enorme Silent Disco georganiseerd door DJ Chuckie. Dit werd vrijwel meteen internationaal bekend en sindsdien wordt dit soort feest overal ter wereld gebruikt.

Silent Disco pre corona

Toen Corona nog een lekker biertje was en niet een dodelijke ziekte, werden er soms Silent Disco's gehouden. Echter waren deze niet altijd even populair. Dit had vooral te maken met het feit dat dit soort feestjes het onmogelijk maakt om met elkaar te praten.  Veel mensen gaan juist naar een café of een feestje omdat ze nieuwe mensen willen ontmoeten. Bij een Silent Disco gaat dit veel moeilijker en daardoor was het dus ook een stuk minder populair.

Silent Disco tijdens corona

Sinds we in de coronapandemie zitten zijn er een heleboel dingen verandert. Zo zitten we veel meer thuis dan ooit van te voren en zien we veel minder mensen. Hierdoor zijn vooral jongeren meer op zoek gegaan naar alternatieven, waaronder de Silent Disco. Hierdoor is de interesse in deze soort feestjes ook enorm toegenomen en daardoor een heel stuk interessanter geworden in een korte tijd. Vooral studenten maken er tegenwoordig meer gebruik van en dat is goed te zien. Meer en meer verenigingen maken gebruik van deze soort feesten. Het gevolg hiervan is dat er meer bedrijven zijn gekomen die zich specialiseren in het regelen van een Silent Disco. Er wordt verwacht dat dit ook na corona door zal zetten.

Lees ook:  De nieuwste Playstation 5 (PS5)

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings