Het vermogen van ex-Ajacied Marc Overmars: Hoe hij rijk werd!

13/01/2023
202
Amsterdam arena

Marc Overmars is een bekende voetballer, die in het verleden vele successen heeft geboekt. Maar wat verdient hij nu eigenlijk? En wat is zijn vermogen? In ons onderzoek onthullen we precies hoe de ex-Ajacied zijn vermogen heeft opgebouwd, wat hij verdient en wat zijn fortuin is. Ontdek hoe deze voormalig directeur van Ajax zijn stappen heeft gezet naar financiële overvloed!

Carrière

Marc Overmars stond bekend als een goede voetballer tijdens zijn eigen voetbalcarrière. In 1995 boekte hij zijn grootste successen. Met Ajax won hij de UEFA Champions League, de wereldbeker voor clubteams en de UEFA Super Cup. Zijn prestaties hebben de club geholpen met het in de macht slepen van ontzettend veel prijzen!

Marc had een bewogen carrière als voetballer, waarbij hij voor FC Barcelona, Go Ahead Eagles, Arsenal, Willem II en Ajax speelde. In 2012 werd hij directeur voetbalzaken bij Ajax, maar in 2022 kwam daar een einde aan vanwege grensoverschrijdend gedrag. In maart 2022 kwam hij terug op de voetbalbokaal als directeur voetbalzaken bij Royal Antwerp FC, die wel zijn visie deelde.

Het salaris van Marc Overmars

Marc Overmars gaat een royaal salaris verdienen bij Royal Antwerp FC. Afgelopen maandag werd bekend dat de voormalig directeur van Ajax een salaris van 1 miljoen euro bruto per jaar meekrijgt bij de Belgische voetbalclub. Dit is ruim het dubbele van wat hij bij Ajax verdiende. Overmars, die vanwege grensoverschrijdend gedrag zijn functie bij Ajax neerlegde, glimlachte tijdens een persconferentie en zei dat hij ‘de zwarte Ajax bladzijde achter zich wilt laten’. Verschillende sponsors van Royal Antwerp, waaronder Select Group, hebben zich al teruggetrokken vanwege het aanstellen van Overmars. Ze willen wat er gebeurd is in Nederland niet onder het tapijt schuiven. Of er bonussen in het contract opgenomen zijn is niet bekend, maar met een salaris van 1 miljoen euro bruto per jaar is hij bij Royal Antwerp FC een van de bestbetaalde directeuren in de voetbalwereld. Het onderzoek naar zijn grensoverschrijdend gedrag is nog niet afgerond, maar dat weerhield Royal Antwerp er niet van om hem aan te stellen.

Het vermogen van Marc Overmars

Het vermogen van Marc Overmars wordt geschat op zo’n €50 miljoen. Hij heeft dit verdiend door meer dan twintig jaar als professionele voetballer te hebben gewerkt bij grote clubs zoals Ajax, Arsenal en FC Barcelona. Daarnaast heeft hij ook geld verdiend als directeur bij Ajax waar hij €83.000 euro per maand verdiende. Tijdens zijn carrière als voetballer heeft Overmars meerdere prijzen gewonnen, waaronder kampioenschappen in Nederland, Engeland en Spanje. Ook heeft hij meerdere persoonlijke prijzen gehad zoals het Europees Voetballer van het Jaar in 1997.

Lees ook:  ChatGPT-intergratie in Outlook, Powerpoint én Word! 

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings