Huis in 2022

20/12/2021
319
lounge meubels

In het afgelopen jaar zijn de prijzen van de huurwoningen en van de huizen flink gestegen. Het kopen van een huis in dit jaar is dan ook geen succes voor koers geweest. Ging je verhuizen of moest je verhuizen dan vond je niet snel een woning die naar jouw wens is en zodra je deze gevonden had, werd je flink overboden. Een woning die veel kopers trekt, had de persoon met het meeste geld de woning te pakken. Als je dit zo hoort, is dat natuurlijk volkomen oneerlijk en absurd dat mensen weten dat de woning niet zoveel waard is, maar het er wel voor over hebben om veel meer geld hieraan uit te geven. Zodra de woningmarkt weer zakt hebben deze personen in principe veel verlies opgelopen bij het verkopen van het huis over een aantal jaren. Maar niet als de woningmarkt alleen maar hoger wordt. De markt van de huizen is dan ook nog nooit zo snel gestegen in 2021. Wel 20.1% zijn de huizen in Amsterdam duurder dan een jaar geleden in 2020. In Oktober dit jaar zag je hier een kleine daling in. 400.000 euro was in dit jaar dan ook normaal voor de mensen die een huis kochten.

Opkoopbescherming

Door deze bizarre situatie en gekke markt dat ontstaan is, is er niet veel kans voor mensen die minder te besteden hebben. Daarom neemt de opkoopbeschermming toe. In januari mag je nu alleen een huis kopen als je ook echt daadwerkelijk erin gaat wonen. Zelfs bouwers of makelaars van de nieuwbouw huizen wilden een hogere vraagprijs hebben voor wat ze eigenlijk gingen vragen voor de nieuwbouwhuizen. Dit is niet verboden, maar wel gek. Ook maken gezinnen zo bij deze woningen opeens geen kans meer. Het kopen van eventueel voor in huis dat kan nog wel even op zich wachten. De kosten van het gas gaan ook in 2022 waarschijnlijk een stuk hoger worden. De prijs staat dan momenteel op een recordhoogte met een stijging van 67%. Dit komt omdat ze van het gebruik van gas af willen zegt het nieuwe kabinet. Ook huishoudens met een warmtenet betalen meer terwijl hun al van het gas af zijn. Iedereen die verbonden is aan een warmtenet gaat per 1 januari waarschijnlijk meer betalen.

Private lease

De personen die volgend jaar een private lease hebben gaan ook in 2022 een zwaar contract tegen moet. De hypotheek berekening wordt lager. Ben je van plan om een hypotheek af te sluiten hou er dan rekening mee dat je dit eerst doet voordat je in zee gaat met een private lease, want dit kan zelfs ervoor zorgen dat je geen hypotheek krijgt. Ook de hypotheekaftrek wordt met de jaren lager. Volgend jaar zal dit in de hoogste schijf 40% zijn. Ook komen er subsidies voor warmtepompen en voor isolatie. Daarnaast daalt het tarief van eengezinswoningen van 6 naar 3 procent

 

Lees ook:  Black Friday en Cyber Monday komen er weer aan

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings