Huizen prijzen stijgen toch nog

31/03/2020
247
verhuisbedrijf Hoorn

Huizen prijzen blijven stijgen. Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat “in het tweede kwartaal van 2020 de prijzen van nieuwbouwkoopwoningen gemiddeld met 4,0% zijn gestegen”. Dit is dan gebaseerd op de cijfers van dit jaar vergeleken met die van dezelfde periode vorig jaar. Het CBS meldt daarnaast ook dat “de prijzen van bestaande koopwoningen met 7,5% zijn gestegen”. Dit is eigenlijk tegen de verwachting in. Men verwachtte namelijk dat door de Coronacrisis de verhitte woningmarkt eindelijk tot bedaren zou komen. Echter blijkt dus uit deze gegevens dat de stijgende trend zich toch door zet.

Ook weer toename aantal verkochte woningen

Waar 2016 en 2017 stijgingen lieten zien in de verkoop van woningen, waren 2018 en 2019 jaren van de terugval. Met name in de verkoop van het aantal nieuwbouwwoningen was er een sterke daling te zien in 2018 en 2019. “Met het laatste kwartaal van 2019 als diepte punt met een daling van 20,4%”, zo meldt het CBS. De verwachting was dan ook dat deze trend zich zou doorzetten in 2020l. Echter, blijkt nu dat er juist een stijging van 12,0% is in het eerste kwartaal van 2020. De stijgende lijn zet in het tweede kwartaal door ondanks de Coronacrisis. De stijging komt namelijk uit op zelfs 24,5%. Halverwege 2019 ontstond er al een positieve trend voor de bestaande koopwoningen. Deze trend zet zich ook in 2020 door.

Europa

Wanneer deze cijfers worden vergeleken met de rest van Europa blijkt dat Nederland ruim boven het gemiddelde scoort. De huizen prijzen in Nederland (7,1%) zijn met 1,9% sterker gestegen dan de rest van Europa (5,2%). Deze cijfers hebben betrekking op het 2de kwartaal van 2020. In Luxemburg was de stijging nog erger 13,3% vergeleken met vorig jaar. In Hongarije en Cyprus was er dit jaar weer een daling van respectievelijk 5,6% en 2,9%.

Ik ga toch een huis kopen, waar let ik op?

Er wordt ondanks de het slechte tijdstip toch de keuze gemaakt om een huis te kopen. Dit kan zijn omdat er een gezinsuitbreiding heeft plaatsgevonden of omdat het echt nodig is. Wanneer er dan wordt gezocht naar een huis dan is de prijs, de voorwaarden, de staat van het huis, de omgeving van het huis en natuurlijk het huis zelf belangrijk.

Over de prijs en de voorwaarden waaronder een huis wordt verkocht zal worden onderhandeld. De staat van het huis kun je laten onderzoeken door een deskundige via de bouwkundige keuring. De deskundige geeft dan na het onderzoek een oordeel en een advies over het huis. Het oordeel en advies houdt in dat “er wordt gekeken naar de gebreken van de woning en naar het onderhoud op zowel de korte als lange termijn” zo meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Verder meldt de NVM ook dat “de koper van een huis verplicht is om onderzoek te doen naar de staat van de woning”. “Zichtbare gebreken die je bij de bezichtiging had kunnen ontdekken zijn achteraf voor eigen rekening”, zegt de NVM.

Ook de omgeving van een huis draagt bij aan het woongenot. Is er namelijk een goede aansluiting op snelwegen en zijn de buren fijne mensen? Dan zal het wonen in het nieuwe huis meteen goed aanvoelen. Gekeken naar he huis zelf, is het belangrijk dat er een blik wordt geworpen op het aanbod van het huis. Wat heeft een huis voor een potentiële koper wat het speciaal maakt. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een kelder, zolder of garage. Deze ruimtes voegen namelijk iets aan het huis toe.

Lees ook:  Thuiswerken heeft ook zo zijn nadelen

verhuisbedrijf Hoorn

Wanneer het huis dan daadwerkelijk is gekocht kan de verhuizing beginnen. Het is hierbij gebruikelijk dat er wordt gekozen voor het verhuizen met familie en vrienden of het inhuren van een bedrijf. Dit bedrijf zoals verhuisbedrijf Hoorn zorgt er dan voor dat alle spullen worden ingepakt, vervoerd en weer worden neergezet/opgehangen.

Meer blogs lezen? Tips om je afval op een correcte manier te scheiden

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings