Thuiswerken heeft ook zo zijn nadelen

10/11/2020
249
Thuiswerken

Door de coronacrisis wordt er vanaf maart al door veel bedrijven vanuit thuisgewerkt. Naast bedrijven geldt dit overigens natuurlijk ook voor studenten. Na een halfjaar thuiswerken komen dan ook de eerste gevolgen naar voren.

Rug- en nekklachten

Een van deze gevolgen is dat mensen last beginnen te krijgen van hun rug of nek. De oorzaak hiervan ligt bij de werkplek van waaruit zij hun werkzaamheden verrichten. Op kantoor is deze werkplek ingericht zodat hij aan de Arbowetgeving voldoet. Wanneer iemand dan vanuit thuiswerkt dan wordt het bureau en stoel vaak niet meegenomen. De medewerker zit dan aan zijn of haar eigen bureau of keukentafel die helemaal niet geschikt is als werkplek. Dit kan dan leiden op nek- of rugklachten.

Alleen maar luisteren

Een tweede probleem is dat een hele dag vol online vergaderingen funest is voor de motivatie van zowel de medewerkers en ook voor studenten. Wanneer iemand de hele dag alleen maar moet luisteren naar anderen dan is de motivatie bij de meeste na zo’n twee uur wel weg. Het probleem hiervan ligt bij het feit dat men de meetings die normaal op locatie worden gehouden ook online houdt. Door dezelfde vorm van twee uur alleen maar zenden aan te houden haken mensen af.

Oplossingen

De oplossing voor probleem één van de nek- en rugklachten moet echt worden gezocht in het juiste kantoor meubilair. Zo kan een werkgever er bijvoorbeeld voor kiezen om een werknemer zijn of haar werkplek van werk thuis te laten gebruiken. Zo kunnen deze klachten namelijk wel worden voorkomen.

Thuiswerken

Voor het tweede probleem geldt dat men meer ‘out off the box’ moet gaan denken. Door dezelfde manier van werken te kopiëren naar het thuiswerken zal dit probleem zich voor blijven doen. Door juist medewerkers tijd en ruimte te geven. Deze ruimte wordt dan gebruikt om naar nieuwe vormen van meetings te kijken. Deze openhouding zorgt ervoor dat ook andere werkprocessen die vanuit het thuiswerken verlopen beter worden ingevuld. Alleen zo kunnen medewerkers gemotiveerd blijven tijdens deze periode van thuiswerken. Een vaste meetingloze dag in de week kan hier bijvoorbeeld ook aan bijdragen.

Lees ook:  Grote explosie in Libanon is de volgende schakel in een kettingreactie van rampen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings